Slastna torta BREZ pečenja
19 Avg 2018

Slastna torta BREZ pečenja

Verjetno vsi obožujemo slastno čokolado, ki pa jo lahko uporabimo tudi za pripravo enostavne in okusne torte brez pečenja, ki vam bo vzela manj kot pol ure časa. Za prste obliznit!

Verjetno vsi obožujemo slastno čokolado, ki pa jo lahko uporabimo tudi za pripravo enostavne in okusne torte brez pečenja, ki vam bo vzela manj kot pol ure časa. Za prste obliznit!

Sestavine:

  • 1 liter mleka
  • 10 žlic rjavega sladkorja
  • 3 vaniljevi pudingi
  • 300 g mlečne čokolade Milka
  • 100 g bele čokolade Milka
  • 500 ml sladke smetane
  • 200 g piškotov (priporočljivi so Petit Beurre ali Plazma)

Priprava:

V 200 ml mleka umešamo 3 pudinge in sladkor. Ponev s preostankom mleka pristavimo na srednjo temperaturo in počakamo, da zavre. Dodamo umešan puding in sladkor ter mešamo, dokler ne nastane enotna zmes.

Puding kremo razdelimo na dva enaka dela. V prvega damo stopljeno mlečno, v drugega pa stopljeno belo čokolado. Dobro premešamo in pustimo, da se obe kremi ohladita.

Stepemo sladko smetano in jo četrtino dodamo svetli, četrtino pa k temni čokoladni zmesi. Dobro premešamo.

Dno modela za torto ali navadnega pekača obložimo s piškoti, ki jih prej namočimo v mleko. Na piškotno podlago najprej dodamo sloj svetle kreme. Nato dodamo še temno kremo. Vrh torte premažemo s preostankom stepene smetane (alternativna različiča: prihranimo nekaj bele kreme in z njo dekoriramo vrhnjo temno plast v obliki pik).

Tako pripravljeno torto za nekaj ur postavimo v hladilnik, da se strdi. Torto lahko okrasimo z naribano čokolado ali kako drugače po lastnem okusu.

Dober tek!

Avtorica:

Tjaša Kokalj

Manekenka, model, modna novinarka, blogerka, stilistka in voditeljica resničnostnega šova TOP4 s Tjašo Kokalj

Podeli s prijatelji:
Deli na Facebooku Deli na Twitterju Deli na Pinterestu