Ste za puhaste ameriške palačinke?
19 Jun 2018

Ste za puhaste ameriške palačinke?


Lahko rečem samo mljask, mljask, ameriške palačinke so eden mojih najljubših zajtrkov. Raje jih imam kot navadne (mogoče zato, ker mi navadne skoraj nikoli ne uspejo ;) in božanske so s svežim sadjem.

 

 
Lahko rečem samo mljask, mljask, ameriške palačinke so eden mojih najljubših zajtrkov. Raje jih imam kot navadne (mogoče zato, ker mi navadne skoraj nikoli ne uspejo ;) in božanske so s svežim sadjem.

Sestavine za 8 oseb:

140 g bele moke
 1 žlička pecilnega praška
 0,5 žličke soli
 2 žlici rjavega sladkorja
 150 ml mleka
 2  jajca
 2 žlici masla
 30 g na koščke narezanega masla
 1 dl javorjevega sirupa

Na kuhalnik pristavimo kozico, v kateri razpustimo maslo. Ko se maslo stopi, kozico odstavimo. V večji skledi zmešamo moko, pecilni prašek, sol in rjavi sladkor. V manjši skledi razžvrkljamo jajci z mlekom, nato pa vmešamo še ohlajeno stopljeno maslo. Jajčno mešanico vlijemo v večjo skledo in z metlico dobro premešamo, da dobimo tekoče testo brez grudic. Testo pustimo počivati 30 minut.

Na kuhalnik pristavimo ponev in jo segrejemo.

Na segreto ponev položimo košček masla in počakamo, da se stopi. Ponev obračamo, da jo enakomerno namastimo. V ponev vlijemo malo zmesi; če je ponev dovolj velika, vlijemo zmes za dve palačinki. Palačinka mora biti debela nekje okoli pol centimetra in velika okoli 10 centimetrov. Ko se na površini začnejo pojavljati mehurčki, palačinko z lopatico obrnemo. Palačinka zraste do enega centimetra in ko postane zlatorjava, jo preložimo na segret krožnik, ki ga pokrijemo. Postopek ponavljamo toliko časa, dokler nam ne zmanjka testa.

Ko spečemo vse palačinke, jih položimo na krožnik in takoj postrežemoz javorjevim sirupom in svežim sadjem.

 

Avtorica:

Tjaša Kokalj

Manekenka, model, modna novinarka, blogerka, stilistka in voditeljica resničnostnega šova TOP4 s Tjašo Kokalj

Podeli s prijatelji:
Deli na Facebooku Deli na Twitterju Deli na Pinterestu