Juhuhu, pomlad je tu!
20 Mar 2017

Juhuhu, pomlad je tu!

Pomlad je tu in z njo tudi čas piknikov in druženj. Nama vam zaupa slasten in enostaven recept za priljubljeno špargljevo pito.

Pomlad je tu in z njo tudi čas piknikov in druženj. Nama vam zaupa slasten in enostaven recept za priljubljeno špargljevo pito.

POTREBUJEMO:

predpečeno slano testo (če se vam ga ne ljubi delati, lahko kupite slano testo Tante Fanny)
šopek špargljev
2 dl sladke smetane
100 g sira feta
3 jajca
pinjole (niso obvezne)
sol, poper in malce česna v prahu
Šparglje umijemo in jih narežemo na kolikor debele koščke pač želimo. V ponev nakapamo malce olivnega olja in na njem popražimo šparglje.

Vmes razžvrkljamo 3 jajca, dodamo nadrobljeno feto, sladko smetano in začimbe po okusu.

Ko so šparglji mehki, jih odstavimo in pustimo, da se malce ohladijo, nato pa jih dodamo naši mešanici. To zlijemo v pekač na testo in potresemo eno žlico pinjol (jaz jih potresem malce več, ker jih imam zelo rada;).

Pečemo 20 minut na 180 stopinj Celzija.

 

Pa dober tek!

Avtorica:

Tjaša Kokalj

Manekenka, model, modna novinarka, blogerka, stilistka in voditeljica resničnostnega šova TOP4 s Tjašo Kokalj

Podeli s prijatelji:
Deli na Facebooku Deli na Twitterju Deli na Pinterestu