Triki za lepe, negovane in dolge lase po poletju
6 Sep 2018

Triki za lepe, negovane in dolge lase po poletju

Po poletju, ko za svoje lase ne skrbimo kaj dosti, pa bi ravno takrat morali, se nas velika večina odpravi k frizerju, kjer rešujemo izsušene in poškodovane lase. A morda se lahko hudim posegom v našo frizuro izognemo, zato sem pripravila naslednje lepotne nasvete.

Po poletju, ko za svoje lase ne skrbimo kaj dosti, pa bi ravno takrat morali, se nas velika večina odpravi k frizerju, kjer rešujemo izsušene in poškodovane lase. A morda se lahko hudim posegom v našo frizuro izognemo, zato sem pripravila naslednje lepotne nasvete.

Ne šamponirajte jih prepogosto
Namen šampona je, da umije in iz las izmije vso umazanijo, ki se je nabrala v nekaj dneh, zato je nesmisel, da jih prepogosto umivamo. Šamponi lahko lasem vzamejo esencialna naravna olja, ki jih ta proizvajajo in so za lase nujno potrebna.

Sicer pa je potrebno biti pri umivanju las nežen, začnemo pri lasišču in potem pustimo šamponu, da počasi zdrsi po laseh navzdol.

Balzam po vsakem umivanju las
Sčasoma, zaradi sušenja las, toplotne obdelave in podobno, se naši lasje pri konicah tanjšajo in tu pride na vrsto dober balzam. Ta pomaga nadomestiti lipide in proteine v lasu in pomaga preprečiti nadaljne poškodbe, zaradi česar bodo vaši lasje lahko postali daljši.

Maska za lase naj bo na tedenskem razporedu
Lasje potrebujejo posebno nego. Ta pa pride v obliki maske za lase, najbolje je, da za nego uporabite kar olja kot so kokosovo, arganovo ali jojobino, ki bodo naredili čudeže za vaše lase.

  • Super maska za lase: Odkrila sem popolnoma naravno mešanico kokosovega in arganovega olja, ki las ne le nahrani in jim vrača sijaj, temveč se tudi (precej) uspešno bori proti načetim konicam. V razmerju 1:1 zmešajte kokosovo in arganovo olje in ga nanesite na poškodovan in posušen predel las. Na laseh 'masko' pustite delovati med 30 in 60 minut (lahko pa masko na laseh pustite tudi preko noči), nato pa jo izperite tako, kot si običajno umivate lase.

Svoje lase češite kot da bi bili iz delikatne svile
Seveda moramo česati svoje lase, ampak to delaj previdno in z občutkom. Tako na primer ne češemo mokrih las, ki se lahko hitreje zlomijo, pomembna je prav tako kakovost krtače, ki jo imate.

Zamenjajte bombažni vzglavnik
... za takšnega iz satena, ki bo povzročal manj trenja in posledično manj poškodb las medtem ko spiš.

Nikoli več svojih las ne zavijte v brisačo
S tem boste naredili svojim lasem več škode kot koristi, kajti to povzroča lomljenje las. Lasje se ujamejo v bombažna vlakna in ponavadi si vse brisačo preveč močno zategnemo okrog glave, zaradi česar zlomimo svoje lase, za katere se tako močno trudimo, da nam zrastejo.

Spremenite višino čopa
Če lase veliko nosite v čopu, spremenite njegovo višino, kajti tudi konstantno nošenje čopa ali fige na eni poziciji lahko pripomore k lomljenju las, če posebno, če so ti tanki, kemično obdelani in podobno.

Na koncu koncev so škarje so vaši prijatelji
Vseeno je dobro po končanem poletju obiskati frizerja, ki naj poskrbi za slabe konice. Če se boste redno strigli, vaši lasje ne bodo postajali daljši, ampak bodo predvsem bolj zdravi. Preprečilli boste cepljenje in lomljenje. Če boste lase strigli takrat, ko luna raste in je po možnosti že v znamenju leva, bodo lasje dejansko rasli hitreje in bodo bolj gosti.

Avtorica:

Tjaša Kokalj

Manekenka, model, modna novinarka, blogerka, stilistka in voditeljica resničnostnega šova TOP4 s Tjašo Kokalj

Podeli s prijatelji:
Deli na Facebooku Deli na Twitterju Deli na Pinterestu