Nasveti za dolge in lepe lase
9 Apr 2018

Nasveti za dolge in lepe lase

TOP 10 nasvetov, s katerimi bodo vaši lasje daljši, bolj zdravi in sijoči!

TOP 10 nasvetov, s katerimi bodo vaši lasje daljši, bolj zdravi in sijoči!

1. Ne bodo zrasli preko noči
Prva točka je stik z realnostjo, saj vaši lasje ne bodo zrasli preko noči, ampak za rast potrebujejo čas in tega se moramo zavedati! Lasje zrastejo mesečno med 1,2 in 1,5 centimetra, pri čemer je rast las odvisna od številnih genetskih dejavnikov in od same kakovosti las. Prvi nasvet, ki vam ga lahko dam je zato: POTRPLJENJE!

2. Ironično, ampak škarje so vaši prijatelji
Če se boste redno strigli, vaši lasje ne bodo postajali daljši, ampak bodo predvsem bolj zdravi. Preprečili boš cepljenje in lomljenje, 2 pogosta vzroka, zakaj nikoli ne dosežete dolžine, ki si jo želite. Poizkusite tudi s striženje na luno. V obdobju od prvega krajca do polne lune si je priporočljivo urediti pričesko. Če boste lase strigli ob tej lunini meni, bodo krepki in gosti. Tudi rastejo hitreje.

3. Balzam po vsakem umivanju las
Sčasoma, zaradi sušenja las, toplotne obdelave in podobno, se naši lasje pri konicah tanjšajo in tu pride na vrsto dober balzam. Ta pomaga nadomestiti lipide in proteine v lasu in pomaga preprečiti nadaljne poškodbe, zaradi česar bodo vaši lasje lahko postali daljši. Dobra alternativa balzamu so tudi olja, še posebno arganovo in kokosovo.

4. Ne šamponirajte jih prepogosto
Namen šampona je, da umije in iz las izmije vso umazanijo, ki se je nabrala v nekaj dneh, zato je velika neumnost, da jih prepogosto umivate. Šamponi lahko lasem vzamejo esencialna naravna olja, ki jih ta proizvajajo in so za lase nujno potrebna. Ko vaši lasje potrebujejo šamponiranje, jih umijte nežno, začnite pri lasišču in potem pustite šamponu, da počasi zdrsi po laseh navzdol.

5. Maska za lase naj bo na tedenskem razporedu
Lasje, ki se dotikajo vaših ramen so ponavadi stari že nekaj let in zato potrebujejo posebno nego. Ta pa pride v obliki maske za lase, najbolje je, da za nego uporabite kar olja kot so kokosovo ali jojobino, ki bodo naredili čudeže za vaše lase.

6. Razmislite tudi o dodatkih za lase
S tem mislim predvsem na prehranska dopolnila, ki lahko odločujoče vplivajo na kakovost in dolžino vaših las. Seveda je ob tem treba biti pozoren na kakovost prehranskih dopolnil in ne kupovati brezglavo.

7. Svoje lase češite kot da bi bili iz delikatne svile
Seveda moramo česati svoje lase, ampak to delajte previdno in z občutkom. Tako na primer ne češemo mokrih las, ki se lahko hitreje zlomijo, pomembna je prav tako kakovost krtače, ki jo imate.

8. Zamenjajte bombažni vzglavnik
... za takšnega iz satena, ki bo povzročal manj trenja in posledično manj poškodb las medtem ko spite.

9. Nikoli več svojih las ne zavijte v brisačo
S tem boste naredili vašim lasem več škode kot koristi, kajti to povzroča lomljenje las. Lasje se ujamejo v bombažna vlakna in ponavadi si vse brisačo preveč močno zategnemo okrog glave, zaradi česar zlomimo svoje lase, za katere se tako močno trudimo, da nam zrastejo.

10. Spremenite višino čopa
Če lase veliko nosite v čopu, spremenite njegovo višino, kajti tudi konstantno nošenje čopa ali fige na eni poziciji lahko pripomore k lomljenju las, če posebno, če so ti tanki, kemično obdelani in podobno.

Avtorica:

Tjaša Kokalj

Manekenka, model, modna novinarka, blogerka, stilistka in voditeljica resničnostnega šova TOP4 s Tjašo Kokalj

Podeli s prijatelji:
Deli na Facebooku Deli na Twitterju Deli na Pinterestu