Nasveti za čudovito kožo poleti
20 Jun 2017

Nasveti za čudovito kožo poleti

Da boste poleti kožo obvarovali pred poškodbami, si preberite spodnjih nekaj vrstic. Z njihovo pomočjo bo vaša koža zdrava in naravnost čudovita.

Da boste poleti kožo obvarovali pred poškodbami, si preberite spodnjih nekaj vrstic. Z njihovo pomočjo bo vaša koža zdrava in naravnost čudovita.

1. Nikoli ne pozabite na zaščitno kremo

To je vsekakor najpomembnejši nasvet. Vsa nega kože bo zastonj, če se zjutraj že ne namažemo s kremo za zaščito proti soncu, ali če je ta zaščita s prenizkim faktorjem. Slednji naj bo visok (najmanj 15), izdelek pa mora zagotavljati zaščito tako pred UVA- kot pred UVB-žarki. Za obraz, ušesa in druge občutljive dele telesa uporabljajte kremo s kar najvišjim faktorjem. In seveda: pred uporabo izdelka preverite rok uporabnosti. Po sončenju pa na kožo nanesite pomirjujočo kremo, ki vas bo po poležavanju na plaži ali po aktivnostih na prostem ravno prav osvežila.

2. Nega naj se začne pri prhanju

Pri vsakem drugem prhanju si z rokavico za umivanje nežno odstranite odmrle delce kože – s tem boste kožo pripravili na sprejem nadaljnih negovalnih izdelkov. Ne tuširajte se s prevročo vodo, saj bo vašo kožo, izsušeno od sonca, to še dodatno izsušilo. Ne uporabljajte preveč odišavljenih gelov za prhanje – v poletnem času koži privoščite predvsem nežna čistilna sredstva.

3. Nega obraza in telesa z vlažilno kremo

Kremo za obraz in telo prilagajajte letnemu času. Poleti se koža zaradi visokih temepratur masti hitreje kot sicer, zato vam bo najbolj hvaležna, če jo boste namazali z nekoliko lažjo vlažilno kremo ali losjonom. No, tisto hranilno in mastno kremo pa le prihranite za september, ko bo vaša koža izsušena zaradi sonca, soli, peska in vetra. Izogibajte se izdelkom, ki vsebujejo alkohol, saj ta kožo še dodatno izsuši.

4. Ne pozabite na dlani

Koža na dlaneh je tista, na kateri se najprej vidijo znaki staranja. Ker je tanjša kot drugje po telesu je vse leto izpostavljena vremenskih vplivom, poleti pa še posebej hitro izgublja vlago in naravno maščobo. Zato svoje dlani negujte s kremo z dovolj visokim zaščitnim faktorjem (ki po možnosti vsebuje tudi zaščito pred prehitrim staranjem).

5. Opremite se z vitaminom C

Solata, peteršilj, brokoli, špinača, paprika, cvetača, brstični ohrovt… Iz tega pa bi se že dalo pripraviti kaj okusnega, kaj? Poleti še posebej poskrbite za zadosten vnos vitamina C, ki je močan antioksidant, ki preprečuje škodljive posledice izpostavljanja soncu ter obnavlja že poškodovano tkivo. Posežete lahko tudi po hrani, ki vsebuje omega 3 maščobe (npr. mastne ribe, oreški) ali po beljakovinah (soja, leča, pusto belo meso). In seveda: ne pozabite na to, da morate spiti dovolj tekočine (najraje vode, posnetega mleka ali zelenega čaja).

Avtorica:

Tjaša Kokalj

Manekenka, model, modna novinarka, blogerka, stilistka in voditeljica resničnostnega šova TOP4 s Tjašo Kokalj

Podeli s prijatelji:
Deli na Facebooku Deli na Twitterju Deli na Pinterestu