Maska za noč čarovnic
7 Okt 2018

Maska za noč čarovnic

Vem, da noč čarovnic ni naša tradicija, ampak po resnici jaz zagrabim vsako priložnost, da se lahko malce namaškaram. In tokrat sem za noč čarovnic ustvarila negrozljivo masko, ki jo boste lahko uporabili tudi za pusta hrusta. Če pa želite, da je maska bolj v stilu noči čarovnic, pa lahko v kotičke ustnic dodate malce rdeče šminke, da izgleda kot kri in končano!

Vem, da noč čarovnic ni naša tradicija, ampak po resnici jaz zagrabim vsako priložnost, da se lahko malce namaškaram. In tokrat sem za noč čarovnic ustvarila negrozljivo masko, ki jo boste lahko uporabili tudi za pusta hrusta. Če pa želite, da je maska bolj v stilu noči čarovnic, pa lahko v kotičke ustnic dodate malce rdeče šminke, da izgleda kot kri in končano!

Pa začnimo. Gre za precej enostavno ‘masko’, enostaven mejkap, ki ga praktično lahko naredimo že z mejkapom, ki ga imamo doma. Že, da imam jaz kar nekaj ličil, a tudi če nisi ravno frik na ličila, imaš doma zagotovo rjavo senco, belo senčko in nekaj temeljnih izdelkov za podlago in poudarjene oči kot sta eyeliner in maskara.

Najprej sem se naredila podlago kot bi si jo naredila normalno. Za to sem uporabila najprej osvetljevalec, ki vlaži in je malce tudi obarvan od znamke GlamGlow. To mi je služilo kot nekak primer. Nato sem na obraz nanesla zelo zračno, a še vedno dobro prekrivno podlago znamke Rimmer Lasting finish (št. 103). Pri tej podlagi mi je poleg tega, da je res zelo lahka, hkrati pa kar dobro prekriva (gre za srednje močno prekrivnost) všeč aplikator. Podočnjake pa sem zakrila z Max Factor Miracle Glow duo profesionalnim osvetljevalcem.

Nato pa začnemo s senčenjem in osvetljevanjem obraza in pri tem PRETIRAVAMO. V Max Factor Miracle Contouring kremni paleti za osvetljevanje in senčenje sem izbrala najsvetlejši odtenek in z njim konkretno posvetlila predel pod očmi, šla na vsako stran nosu in belino potegnila vse do ustnic v obliki trikotnika. Prav tako sem osvetlila brado.

S temno kremno senco pa sem senčila obraz malce pod ličnimi kostmi, a višje kot bi to naredila za vsakdanji mejkap, na čelu, bradi in konici nosu.

Vse sem dobro zabrisala in utrdila z Makeup Revolution Ultra Contour paleto, ki ima suhe sence. Ker nisem imela tako bele sence za contouring, sem si pomagala kar z navadno senčno za oči, ki sem jo našla v paleti Ultra Colour Explosion znamke Makeup Revolution. Prav tako sem si z rjavo senčko poudarila obrvi. Pri rjavih tonih sem v procesu ustvarjanja maske ugotovila, da bolj pašejo topli toni in manj toni, ki imajo v sebi nekaj sivine.

Rjavo senco si potegnem še po nosu in na zgornji rob ustnic.

Nato pa s Super Linerjem znamke L’oreal začnem obrisovati oči je vidno na zgornji fotografiji. Oči lahko tudi malce poudarim s kakšno senčko, jaz sem zaljubljena v paleto znamke Makeup Rvolution Ultra metals in njihovo bakreno senčko. Prav tako si lahko sedaj namažete trepalnice, jaz sem to storila sicer na koncu z maskaro znamke YSL Vynil couture.

Z njim nadaljujem tudi pri smrčku in ustnicah. Zgornji del ustnic tako počrnim, na spodnjega pa sem nanesla mat kremno šminko znamke The body shop v odtenku Windsor Rose 032 (gre za mesnati odtenek) in na spodnji rob temnejšo Bobbi Brown Plum Brandy št. 16. V sredino spodnje ustnice lahko dodam še nekaj svetlega kremnega osvetljevalca za boljši učinek.

Nato pa z belo senčko in ovalim čopičem po delih, ki sem jih temnila kot štampiljke odtisnem bele pike.

Za malce več leska kože in nežnosti sem na koncu uporabila še metalik osvetljevalec znamke Bell Hypoallergenic in maska je končana. Lase sem si spretla v dve enostavni visoki figi, v kateri bi lahko zateknila nekaj vejic, lahko si jih tudi nakodrate ali naredite karkoli vam paše in izgleda lepo.

In resno – zakaj ne morem biti taka vsak dan?

Avtorica:

Tjaša Kokalj

Manekenka, model, modna novinarka, blogerka, stilistka in voditeljica resničnostnega šova TOP4 s Tjašo Kokalj

Podeli s prijatelji:
Deli na Facebooku Deli na Twitterju Deli na Pinterestu
Bell Hypoallergenic tekoča podlaga št.04 11,49 €
11,49 €8,04 € Podeli
Bell Hypoallergenic rdečilo za lica št.3 5,29 €
5,29 €3,70 € Podeli