Kako doseči priljubljen 'no makeup' videz?
14 Jan 2020

Kako doseči priljubljen 'no makeup' videz?

Morda se vam zdi nekoliko protislovno, da t.i. 'no makeup' videz dosežemo z ličili, ampak dejansko gre za velik trend, morda ne le več trend, toda pristop v lepotni industriji, ki izhaja iz lepotnih videzov manekenk, kadar niso na modni pisti ali na snemanju

Morda se vam zdi nekoliko protislovno, da t.i. 'no makeup' videz dosežemo z ličili, ampak dejansko gre za velik trend, morda ne le več trend, toda pristop v lepotni industriji, ki izhaja iz lepotnih videzov manekenk, kadar niso na modni pisti ali na snemanju.

Vsekakor nas veseli dejstvo, da lepotna industrija, umetniki ličenja, lepotne znamke gradijo na bolj naravnih videzih, v nasprotju z lepotnimi trendi na Instagramu ali YouTubu, kjer je vsaka najstnica lahko lepotna strokovnjakinja in kjer prednjačijo težki lepotni videzi, primerni bolj le na Hollywoodsko rdečo preprogo.

'No makeup' videz sloni na minimalističnem izgledu, poudarja naravno lepoto in pri njem je največji fokus na korakih nanašanja izdelkov kot na številu le-teh.

'No makeup' lepotni videz se pravzaprav prične že v sami pripravi kože, lepotni rutini. Koža mora biti dobro nahranjena in negovana, da dosežemo lepo polt.

Ponavadi se za nanos podlage svetujejo kakšne lahkotne BB ali CC kreme, ki ne bodo otežile vašega videza. Ali pa kombinacija lahkega korektorja in pudra v kamnu za nekaj matiranosti.

Ni pa celotnem videz zasnovan le na koži, vseeno lahko poudarimo lička, oči, ustnice, a z neko zadržanostjo. Prav tako lahko en lepotni izdelek uporabimo za več delov obraza kot na primer bronzer za lička, da poudarimo malce zagorelo polt, lahko pa deluje tudi kot subtilna senčka na očeh.

Pri tem videzu je torej ključna priprava kože in zmernost ter subtilnost pri nanosu ličil. Ustvarili boste zelo nosljiv videz, ki pa ga za večerne priložnosti po želji lahko tudi nadgradite.

Avtorica:

Tjaša Kokalj

Manekenka, model, modna novinarka, blogerka, stilistka in voditeljica resničnostnega šova TOP4 s Tjašo Kokalj

Podeli s prijatelji:
Deli na Facebooku Deli na Twitterju Deli na Pinterestu