Kaj lahko danes naredite za svojo lepoto?
21 Nov 2017

Kaj lahko danes naredite za svojo lepoto?

Katere so tiste 'nujne lepotne točke', ki bi se jih morala držati vsaka ženska?

Katere so tiste 'nujne lepotne točke', ki bi se jih morala držati vsaka ženska?

1. STRAN Z VSEM, KAR IMA PRETEČEN ROK

Tudi sama sem bila včasih takšna – vse stekleničke, lične embalaže in šminke, ki jih nikakor nisem uspela porabiti, sem hranila. Rok uporabe ličil in lepotnih proizvodov na sploh je omejen na približno leto dni, pol leta, pri kakšni orto naravni kozmetiki pa še manj.

Naj boli, ampak pretečeni izdelki morajo iti stran – svoji koži boste naredile veliko uslugo. Če veste, da izdelkov ne boste porabile v roku, jih raje komu podarite. A ne tistih pretečenih.

2. ČISTITE ČOPIČE

Če za ličenje obraza uporabljate čopiče, potem jih morate tudi dobro očistiti. Jaz jih na dva tedna dobro operem – pri tem uporabim kar gel, ki ga uporabljam za umivanje obraza, nato pa pustim, da se na prostem ali na radiatorju posušijo. In posušiti se morajo obvezno, drugače začnejo smrdeti in se v njih lahko začnejo razvijati bakterije. Uporabljam pa tudi sredstvo za dezinfekcijo, s katerim vsake toliko pošpričam svoje čopiče. Kot profička!

3. ODSTRANJEVANJE MEJKAPA

Vem, ta je kar težka. Včasih zaspimo na kavču in se nam sredi noči ne ljubi ukvarjati še z umivanjem obraza, še posebno za čiščenje obraza uporabljate gel, s katerim se umijete pod tekočo vodo, ki te potem dodobra zbudi. A čiščenje kože je izrednega pomena in jaz sem rešila težavo tako, da imam za takšne primere vedno pripravljene bombažne blazinice in micelarno raztopino, ki s kože v enem samem koraku odstrani ličila in ostale nečistoče ter jo z dodano hialuronsko kislino vlaži. Brez neprijetnega občutka »zategovanja« in draženja kože. Lahko pa izberete tudi čistilne robčke, ki so še bolj priročni.

4. VLAŽENJE KOŽE

No, in ko smo že pri čiščenju, seveda ne smemo povabiti na vlaženje kože. Posledica slabo navlažene kože je velikokrat prezgodnje staranje, občutek zategnjenosti in podobno. To, da je koža dobro hidrirana, je vse in največkrat koži manjka prav to – hidracija, vlaga. Zato, imejte dobro kremo in jo uporabljajte zjutraj in zvečer.

5. MENJAJTE GOBICE, KRPICE

Tako kot je potrebno prati čopiče, kot menjamo kuhinjsko gobico, moramo menjati tudi gobico za umivanje obraza (če jo uporabljamo), ali pa gobice za nanašanje mejkapa. Tudi tiste za umivanje telesa je dobro, če pogosto menjamo, ravno zato, ker so ponavadi vse te gobice vedno malce vlažne in se bakterije ob takšnih pogojih lahko hitro razvijajo.

6. DOBER SPANEC

Zdi se kot da imamo vsi kronično pomanjkanje spanca in se kar ne uspemo naspati, imam prav? Četudi se vam zdi ta točka misija nemogoče, vseeno poizkusite iti danes zvečer prej v posteljo, tudi če le pol ure prej. Vsaka minuta je dragocena, vaša kože in splošno počutje pa vam bosta hvaležna!

7. PIJTE ZADOSTNO KOLIČINO VODE

Dejstvo je, da skoraj vsi premalo pijemo. Tako kot je potrebna hidracija na koži, je pomembna tudi hidracija našega telesa in notranjih organov. Če ste dovolj hidrirani, se to pokaže povsod – pri našem počutju, na naši koži, zdravju in obratno. Dobro je, da zjutraj spijete deci ali dva mlačne vode na prazen želodec. Redno pitje vode poveča vašo zbranost, odpornost proti raznim boleznim. Pripomore k boljši psihični in telesni kondiciji ter zdravemu videzu kože. Pomaga premagovati stres in glavobole. Pijte za zdravje po požirkih, enakomerno čez ves dan.

Avtorica:

Tjaša Kokalj

Manekenka, model, modna novinarka, blogerka, stilistka in voditeljica resničnostnega šova TOP4 s Tjašo Kokalj

Podeli s prijatelji:
Deli na Facebooku Deli na Twitterju Deli na Pinterestu