Čas za detox!
11 Jan 2017

Čas za detox!

Številne praznične večerje in zabave so za nami in čas je za popraznični detox. Ne samo zato, da izgubimo nekaj kilogramov, ne, tu je bolj pomembno splošno počutje, ki zna biti po praznikih ne ravno najboljše.

Številne praznične večerje in zabave so za nami in čas je za popraznični detox. Ne samo zato, da izgubimo nekaj kilogramov, ne, tu je bolj pomembno splošno počutje, ki zna biti po praznikih ne ravno najboljše.

Januar je tukaj, od veselih dni v decembru, ko smo lahko kuhančka pili že podnevi, smo se poslovili. Ne samo, da se zdaj v temi in ledeno mrzlem jutru moramo odvleči v službo, za nekaj časa je tudi konec z raznoraznimi zabavami in razlogi za obilna kosila, večerje in posladke na vsakem koraku.

Ampak kljub temu, da je bil december zabaven, nas je verjetno tudi utrudil in sedaj se lahko počasi vrnemo v svojo staro rutino, nadaljujemo z rekreacijo in se bolj posvečamo zdravemu prehranjevanju, ki vodi v dobro počutje. Da bi po dnevih prenajedanja in pitja kaloričnih koktejlov hitro prišli nazaj v formo, sledite našemu mini vodiču po prečiščevanju po praznikih.

1. INFRARDEČA SAVNA

Savna je že sama po sebi odlična za čiščenje telesa in dobro prekrvavitev, infrardeča pa je na sploh super tretma, ki odplakne vse toksine iz telesa.

2. ZDRAVA PREHRANA

Toksične pijače (alkohol, kava, sladke pijače, ...) zamenjajte za velike količine vode. Jetra prečistite z velikimi količinami zelenega čaja z limono (najbolje, da ga pretočite v flaško za s sabo in ga pijete cel dan). Napolnite se z vitaminom C – s pomočjo sadja in zelenjave, lahko pa vzamete tudi kakšno šumečo tableto z veliko vsebnostjo vitamina C, ki je antioksidant, ki nas varuje pred prostimi radikali in toksini.

3. REKREACIJA

Seveda ne pozabite na rekreacijo – vaše telo vam bo hvaležno. Začnite s sprehodi po svežem zraku in kmalu boste pripravljeni na novo sezono vaše najljubše vadbe.

4. MASKE ZA OBRAZ

Malce oddiha ste imeli vi med prazniki, sedaj pa enako privoščite še svoji koži na obrazu. Privoščite si sproščujočo kopel in jo zaključite z bogato masko za obraz. Lahko si naredite kakšen dober domač pripravek, ali pa uporabite kakšen dober serum in koncentrat za utrujeno kožo.

Avtorica:

Tjaša Kokalj

Manekenka, model, modna novinarka, blogerka, stilistka in voditeljica resničnostnega šova TOP4 s Tjašo Kokalj

Podeli s prijatelji:
Deli na Facebooku Deli na Twitterju Deli na Pinterestu