Čarobna maska za prihajajočo noč čarovnic
11 Okt 2019

Čarobna maska za prihajajočo noč čarovnic

Noč čarovnic je sicer ameriški praznik oziroma tradicija, ampak to še ni razlog, da se na ta dan ne bi tudi mi malce pozbavali in oblekli kakšen kostum ... 

Noč čarovnic je sicer ameriški praznik oziroma tradicija, ampak to še ni razlog, da se na ta dan ne bi tudi mi malce pozbavali in oblekli kakšen kostum ... 

Bolj kot grozljivi ali strašni kostumi so mi pri srcu pravljični, magični in na splošno 'kjut' kostumi. In ko rečem kostumi, mislim predvsem na obrazno masko, saj se s to najraje pozabavam. 

Velikokrat se namreč tudi odločamo zadnji trenutek, ali se bomo našemili, ali ne, pa tudi če se ne, je to, da v večini sam izdelaš ali ustvariš pustno masko veliko več od tega, da jo kupiš.

Pustne maske se vselej lotim delati najprej s pregledom mojega dejanskega stanja glede založenosti z ličili. Tokrat sem se odločila, da ustvarim ČAROBNEGA SAMOROGA, ki je morda že malce zlajnana maska, a meni še vedno zelo ljuba.

Samega postopka nisem uspela fotografirati, ker sem mejkap delala pred zoro, ko sta punci še spali in sem imela mir. Je pa sila preprost. Začnemo z običajno podlago, obraz sem si po nanosu tekočega pudra, korektorja in pudra v kamnu ali fiksatorja še malce zasenčila, na lička nanesla rdečilo in pretiravala pri osvetljevalcu. Če se le da, uporabite srebrn osvetljevalec in ne tak, ki se sveti na zlate tone.

Oči nisem senčila prav posebno, pomembna mi je bila kombinacija izbranih barv, najsvetlejšo (v barvi breskve) sem nanesla na celo veko, v kotičke oči in tik pod obrvjo pa dodala še nekaj osvetljevalca. Nato pa gradila na rožnatih tonih.

V očesno gubo sem dala malce svetle roza sence, nato pa sem postopno temnila. Senco sem še razširila na zunanjo stran na sence, kot zaključek pa izbrala eyeliner in umetne trepalnice. Do sem je mejkap izgledal precej 'normalno'.

Čarobnega ga po mojem mnenju naredijo kamenčki in bleščice. Večje sem nanesla nad obrvi, za pod oči pa sem izbrala manjše kamenčke in srebrne bleščice in jih fiksirala s fiksatorjem.

Za ustnice sem ostala pri roza tonih in to je vsa umetnost tega mejkapa.

Avtorica:

Tjaša Kokalj

Manekenka, model, modna novinarka, blogerka, stilistka in voditeljica resničnostnega šova TOP4 s Tjašo Kokalj

Podeli s prijatelji:
Deli na Facebooku Deli na Twitterju Deli na Pinterestu