Da, tudi v slovenskih kreacijah se lahko sprehajate po Parizu

Petek, 7. november 2014


Glavni moto sinočnjega dogodka, ko so svoje modne moči združili Veleblagovnica Nama, Maja Štamol, Kopitarna Sevnica in Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije se je izkazal za več kot pravilnega. Tudi v Sloveniji nastajajo izdelki, ki so vredni tega, da se za njimi obračajo pogledi in z se z njimi lahko sprehodimo po ulicah glavnih modnih prestolnic sveta. Maja Štamol pa je odslej tudi ambasadorka blagovne znamke Izdelek slovenske obrti, ki jamči, da so tekstilni izdelki v celoti izdelani v Sloveniji.

V veleblagovnici Nama, ki že skoraj sedemdeset let uspešno pomaga krojiti modni okus Slovenk in Slovencev in jim ponuja bogato paleto blagovnih znamk, tako tujih, kot zadnja leta tudi domačih, smo bili priča še enemu uspešnemu modnemu popoldnevu.

Zbranim gostom smo ob odlični glasbeni spremljavi skupine RondNoir predstavili aktualno zimsko kolekcijo blagovnih znamk, ki jih najdete na Naminih prodajnih policah ter dva izhoda uveljavljenje in priznane slovenske modne oblikovalke Maje Štamol. Nataša Pinoza, Tjaša Kokalj in Sandra Skutnik so predstavile tako aktualno, zimsko kolekcijo in nas popeljale že v leto 2015, ko bomo dame očitno nosile plise. Prav tako pa so manekenke predstavile tudi posebne sandale, ki so nastale v sodelovanju Maje Štamol in Kopitarne Sevnica. Tako tiste, ki so bile »a must have« sezone 2014, kot tiste, ki so nastali pred kratkim in jih bomo lahko obule v poletju, ki prihaja. In v tem poletju bomo nosile tudi nakit iz plastike, prvo avtorsko kolekcijo Maje Štamol.

Na modnem dogodku so predstavniki Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije razkrili tudi ambasadorko blagovne znamke Izdelek slovenske obrti, ki je postala vrhunska slovenska oblikovalka Maja Štamol. Blagovna znamka Izdelek slovenske obrti označuje kakovostne tekstilne izdelke, ki so v celoti izdelani v Sloveniji, sekcija tekstilcev pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS) pa jo je registrirala z namenom, da bodo potrošniki lažje razlikovali tekstilne izdelke slovenskih oblikovalcev od tekstilnih izdelkov z Bližnjega vzhoda in Kitajske. 

»Z novo blagovno znamko Izdelek slovenske obrti želijo slovenski tekstilci dolgoročno graditi prepoznavnost slovenskih tekstilnih izdelkov in informirati potrošnike o prednostih nakupa slovenskega tekstila. Maja Štamol je sinonim za kakovostne in vrhunske slovenske tekstilne izdelke, zato smo jo tudi izbrali za ambasadorko naše blagovne znamke. Verjamemo, da bomo tudi z Majino pomočjo v vlogi ambasadorke znamke uspeli zaščititi slovensko tekstilno obrt,« je na dogodku pojasnila Adrijana Poljanšek, sekretarka sekcije tekstilcev pri OZS.  

Maja Štamol je ob tem dejala, da se je za ambasadorstvo odločila, ker verjame, da lahko le s skupnimi močmi in povezovanjem rešimo slovensko tekstilno obrt. »Sami smo nemočni, skupaj pa lahko dosežemo pozitivne premike tudi na področju oblikovanja in celotne tekstilne industrije,« je dejala. Meni, da vzajemno sodelovanje, ne samo v tekstilni industriji, tudi v drugih panogah, daje pozitivne rezultate. V njenih kreacijah in modnih dodatkih je prisotno sodelovanje s ključavničarjem, ki je sicer znan po izdelavi štedilnikov (pasovi in osnova za torbice), kovačem, plastičarji, čevljarji... In to bi moral biti moto domačih, slovenskih rokodelcev!

Prijetno modno druženje smo zaključili s šampanjcem in opazovanjem čisto pravega modnega fotografiranja Nataše Pinoza za Kopitarno Sevnica. Nataša, ki je nedavno dahnila usodni da, se je pred fotografski objektiv postavila kar v svoji poročni kreaciji Maje Štamol in poročnih čevljih, ki so jih posebej zanjo izdelali v Kopitarni, slovenskem podjetju, ki bo leta 2016 praznovalo 130 let poslovanja in jim je v veselje sodelovati z inovativnimi in kreativnimi ljudmi. Podjetju, ki se lahko uspešno posveti lastnemu razvoju, saj niso odvisni od bank, politike in težav v državi, saj svoje izdelke v kar 70 % prodajo v tujino.

In če si takšnih čevljev za poroko želite tudi same, jih odslej lahko kupite tudi na modnih policah ljubljanske veleblagovnice Nama. 

Foto: Jernej Prelac

Dodatne Informacije:
Zala Rambaud
Zala.rambaud@nama.si

Ponedeljek, 6. januar 2020 Tjaša, Nika in Lorella skupaj po prazničnih nakupih v Namo Ponedeljek, 6. januar 2020 Prazniki po našem okusu #iskrenozNama Četrtek, 14. november 2019 Modre odločitve za Črni petek #iskrenozNama Ponedeljek, 28. oktober 2019 Odkrito o zakritem #iskrenozNama Petek, 20. september 2019 Namin dan #zNAMOnaprej Sreda, 29. avgust 2018 Nov začetek Baby Centra v središču Ljubljane Ponedeljek, 10. april 2017 Namina premiera Upokojitev v stilu Petek, 18. november 2016 Že 70 let sijemo za vas - na četrtkov večer smo še posebej svetló! Petek, 23. september 2016 Praznovanje Naminih 70. let s poslovnimi partnerji Petek, 3. junij 2016 Namine izložbe Petek, 20. maj 2016 V prvi mestni veleblagovnici je bilo živahno na vsakem koraku Ponedeljek, 16. maj 2016 Večerno nakupovanje, 19. maj 2016 Petek, 15. april 2016 Knjiga o džugli Ponedeljek, 14. marec 2016 Prvi "Vsenajboljšičetrtek" je razveselil naše kupce Petek, 20. november 2015 Lepša stran življenja // Le bon côté des choses Petek, 23. oktober 2015 Afrodita predstavila pomlajevanje z Ma3genixom Četrtek, 24. september 2015 Namina premiera filma Sprehod po gozdu Sreda, 20. maj 2015 Dan nakupov, ki obuja spomine in vzbuja skomine Četrtek, 23. april 2015 Uspeh in moda z roko v roki Četrtek, 12. marec 2015 S Sneguročko v pomlad Petek, 5. december 2014 Znak ljubljanske kakovosti Petek, 21. november 2014 Pravljično nakupovanje v veleblagovnici Nama Petek, 7. november 2014 Da, tudi v slovenskih kreacijah se lahko sprehajate po Parizu Četrtek, 11. september 2014 Veleblagovnica Nama že šestič gostila filmsko premiero! Torek, 24. junij 2014 EMONA 200 in poletna muzejska noč v Nami Četrtek, 19. junij 2014 Nama Škofja Loka praznovala svoj 46. rojstni dan Petek, 23. maj 2014 Večer daljnega vzhoda v Nami Četrtek, 8. maj 2014 Nove dimenzije G-Stare Store Slovenia Ponedeljek, 28. april 2014 Nama in G-Star Raw trgovina v Cityparku Ljubljana Ponedeljek, 28. april 2014 Otvoritev novih izložb - Kitajska kultura v Nami Četrtek, 3. april 2014 Namina premiera filma Noe Torek, 1. april 2014 Otrvoritev novega oddelka Benetton Petek, 14. marec 2014 Peka in okraševanje mafinov v Nami Četrtek, 6. marec 2014 Modna revija z Majo Štamol Petek, 21. februar 2014 V izložbah tokrat zapeljiva Lisca