Apivita: Billion Bees, globalni projekt, namenjen regeneraciji čebel

Apivita (“življenje čebel”) sta leta 1979 v Atenah ustanovila dva farmacevta (Niki in Nikos Koutsianas), pionirja okoljske trajnosti in navdušenca nad čebelami. APIVITA, ki v svojih izdelkih vsebuje bistvo panja, ponuja znanstveno podprte naravne rešitve za obraz, lase in telo.

Formule Apivita, ki jih priporočajo strokovnjaki za nego kože po vsem svetu, izkoriščajo moč patentiranih čebeljih izdelkov v kombinaciji z naravnimi dermatološkimi učinkovinami za dokazane in vidne rezultate.

Apivita že več kot 45 let neguje globok občutek za storitve in zavesten lepotni pristop, saj je vodilni član B Corp, ki se je zavezal k ustvarjanju 1 milijarde čebel vsako leto s svojimi programi zaščite, izobraževanja in donacij.

Svetovni dan čebel

Obstajajo znanstveni dokazi, da so čebele na planetu že več kot 100 milijonov let! Skoraj 90 % svetovnih vrst divjih cvetočih rastlin je v celoti ali vsaj delno odvisnih od opraševanja, skupaj z več kot 75 % svetovnih pridelkov za hrano in 35 % svetovnih kmetijskih zemljišč. Ne samo, da opraševalci neposredno prispevajo k varnosti preskrbe s hrano, ampak so ključni za ohranjanje biotske raznovrstnosti.

Za ozaveščanje o pomenu opraševalcev, nevarnostih, s katerimi se soočajo, in njihovem prispevku k trajnostnemu razvoju so Združeni narodi 20. maj razglasili za svetovni dan čebel! Cilj je okrepiti ukrepe za zaščito čebel in drugih opraševalcev, ki bi pomembno prispevali k reševanju problemov, povezanih s svetovno preskrbo s hrano, in odpravili lakoto v državah v razvoju.

Apivita, blagovna znamka naravne lepotne nege, ki je nastala zaradi čebel, ponosno predstavlja program Billion Bees, svoj globalni projekt, namenjen regeneraciji čebel in ozaveščanju o njihovem pomenu za naravo in družbo.

SPLETNI NAKUP

Sodelovanje Apivita
ZDRUŽIMO MOČI, DA REŠIMO ČEBELE, REŠIMO PLANET!

Že sedmo leto zapored aktivno sodeluje pri praznovanju svetovnega dneva čebel. Naš cilj: zbiranje sredstev in ozaveščanje za podporo našemu programu Billion Bees ter vsakodnevno delovanje za zaščito čebel in izobraževanje o njih.

PROGRAM BILLION BEES

Zakaj?

Zaskrbljenost zaradi upadanja populacije čebel po vsem svetu je pritegnila pozornost znanstvenikov, vlad, medijev in javnosti. Manj opraševalcev pomeni, da bi številne rastlinske vrste lahko propadle ali celo izginile skupaj z organizmi, ki so neposredno ali posredno odvisni od njih. Poleg tega upad števila in raznolikosti populacij opraševalcev vpliva na varnost preskrbe s hrano s potencialnimi izgubami kmetijskih donosov. V EU je 78 % vrst divjega cvetja in 84 % vrst poljščin vsaj delno odvisnih od opraševalcev.

Program Billion Bees, kaj je in kako deluje?

Prvič doslej Apivita združuje vsa svoja prizadevanja za en edinstven okoljski cilj in ustvarja globalni krovni program. Program Billion Bees je projekt, ki poteka v okviru sodelovanja APIVITA in 1 % za planet, namenjen regeneraciji populacij medonosnih čebel, ključnih akterjev za:

  • ohranjanje biodiverzitete rastlin,
  • zmanjšanje vplivov podnebnih sprememb,
  • podpiranje preživetja podeželskih skupnosti,
  • izboljšanje kakovosti in količine pridelka.

Apivita se zavezuje, da bo vrnila 1 % globalne prodaje določenih serij izdelkov* partnerskim neprofitnim organizacijam, ki bodo pomagale pri zaščiti in ozaveščenosti čebel na mednarodni ravni.

Kdaj? Kje?

Program je zavezan zagotavljanju regeneracije 1 milijarde čebel na leto, ki se uradno začne leta 2024, kot tudi ozaveščanju o pomenu čebel za življenje in biotsko raznovrstnost z izobraževanjem. Program Billion Bees bo uveden v več državah.

Čebele & Apivita

Apivita je blagovna znamka naravne lepote, rojena s čebelami, vzgojenimi v znanosti. Čebelarska družba je naš glavni vir navdiha, saj so čebele stražarke zdravja in lepote okolja ter rešilna bilka trajnosti naših družb. Celo ime Apivita izhaja iz latinskih besed Apis (čebela) in Vita (življenje), kar pomeni “življenje čebele”!

Logotip Apivita se zgleduje po “Čebelah Malije”, redkem minojskem zlatem kosu nakita, ki prikazuje dve čebeli, ki skupaj ustvarjata vrednost. Končno naše formule izkoriščajo moč propolisa, matičnega mlečka in medu, priznanih sestavin, ki se uporabljajo zaradi dokazanih koristi za zdravje in lepoto.

Izvedite več o našem prispevku k čebelam na ciljni strani programa Billion Bees na našem spletnem mestu in razširite sporočilo o reševanju čebel prek naših kanalov družbenih medijev!

*Apivita se je pridružila 1 % za Planet in se zavezala, da bo podarila 1 % prodaje iz svoje e-trgovine, Experience Store & AIA Store, Bee Sun Safe, Queen Bee, Beevine Elixir, Aqua Beelicious, Beessential Oils, Herbal Creams & Keratin Repair.

SPLETNI NAKUP

S klikom na sliko izdelka boste preusmerjeni v spletno trgovino, kjer izdelek lahko tudi kupite, v kolikor je na zalogi. V članku so prikazane polne cene brez popustov.

Be radiant gel krema za nego obraza Apivita
45,00 €
Gel za obraz Black detox cleanser Apivita
15,90 €
Beeesential dnevno olje za obraz Apivita
39,90 €
Maska za obraz Express beauty face mask pomegranate radiance & revitalization Apivita
5,30 €
Kostanjev balzam za ustnice Lip care chestnut Apivita
8,00 €

SPLETNI NAKUP


Naslovna fotografija: Apivita
Lektorirala: Melanija K. Matoh

V kolikor izdelkov ni na voljo v spletni trgovini, nas obiščite v veleblagovnici Nama ali nam pišite na spletna.prodaja@nama.si in potrudili se bomo ustreči vašim željam.

Aktualno