Nama Gourmet odpira delikateso, ki bo ponujala tudi izdelke Ane Roš & Tuš

V sredo, 1. junija, odpiramo delikateso, kjer vas bomo razvajali z izdelki iz linije Ana Roš & Tuš.

Ljubitelji kulinarike, ki radi uživate v dobri slovenski hrani, boste tako uživali tudi v kuhanju z izdelki, pripravljenimi po recepturi kuharske mojstrice Ane Roš. Izdelki Ana Roš & Tuš na prodajne police prinašajo vrhunsko kulinariko slovenskih pridelovalcev in predelovalcev, namenjeno vsakodnevnim nakupom. Recimo, da za osnovo vzamemo kakovostne sestavine, ki jih ponuja naše okolje, jih začinimo s ščepcem kreativnosti, radovednosti in veselja do ustvarjanja, dobimo gastronomske užitke, ki so nastali pod taktirko Ane Roš.

Ana Roš je slovenska kuharska mojstrica, ki deluje kot šef kuhinje v restavraciji Hiša Franko v Kobaridu. Velja za eno najvidnejših kuharskih mojstric v slovenskem in tudi svetovnem merilu. Leta 2010 so o njej pisali v italijanski kulinarični reviji Identità Golose, kmalu zatem pa je pričela dobivati vabila za gostovanje v vrhunskih svetovnih restavracijah in kuharskih prireditvah, kot sta Ikarus v Salzburgu in Gelinaz ‘Grand Shuffle v New Yorku.
Leta 2016 je bila predstavljena v televizijski seriji o vrhunskih kuharjih Chef’s Table ameriške produkcijske hiše Netflix. Tega istega leta pa je prejela jabolko navdiha.
Januarja 2017 je prejela prestižen naziv najboljše kuharske mojstrice na svetu, ki ga podeljuje akademija World’s 50 Best Restaurants.

Leta 2020, ob prvi izdaji Michelinovega vodnika po restavracijah za Slovenijo pa je njena Hiša Franko prejela dve Michelinovi zvezdici in posebno nagrado za prispevek k trajnosti kulinarike. V lanskem letu 2021 je Michelinovi zvezdici obdržala in potrdila vrhunskost kuhinje.

Značilnost njene kuhinje so inovativne predelave tradicionalnih receptov iz Soške doline, pripravljene z lokalnimi sestavinami.

Nekaj izmed njenih izdelkov, ki jih lahko najdete na naših policah v -1 nadstropju.

1. NJOKI S PEHTRANOM po recepturi Ane Roš:
Gre za hitro zamrznjen izdelek iz albuminske slovenske skute iz mlekarne Planika. Dodana sta pehtran in mak. Gre za unikatni okus, ki vam bo ob pravilni pripravi pričaral pravo kulinarično doživetje.

2. PIRINIHI KRUHKI Z DROŽMI po recepturi Ane Roš:
Pirin kruh je narejen iz slovenske moke, ki jo meljejo v Mlinu Rangus na tradicionalen način, z mlinskimi kamni, kar kruhu daje podaljšano svežino. Posebnost kruha je, da je vsak hlebček ročno oblikovan. V prodaji sta dve vrsti kruha in sicer pirin kruh z drožmi, ki je spečen v poslovalnici in pa zamrznjen pirin kruh z drožmi, ki je namenjen peki v domači pečici.

3. BUČNI NJOKI po recepturi Ane Roš:
Gre za njoke, ki so sestavljeni kar iz 69% slovenskih pečenih buč. Njokom poseben okus doda še staran sir Tolminc.

4. SLADOLEDI IN SORBETI po recepturi Ane Roš:
Sladoledi in sorbeti bodo vrhunske sladice, še posebej primerne za zauživanje v vročih dneh.

5. KARAMELIZIRAN JABOLČNI NAMAZ po receptu Ane Roš:
Koncentrat slovenske jabolke, v svetu poznan kot »appel butter«, en kozarček vsebuje v povprečju 3 cele slastne slovenske jabolke in malo dodanega sladkorja. Dolg postopek koncentracije z izbranimi začimbami iz jabolk potegne vso bogastvo okusov. Izdelek lahko uporabljamo kot dodatek k sirom, k divjačini in svinjini, na palačinke, kruh z maslom, na piškotih, v pecivu ali pa kar z žlico.

Aktualno