Ali ste vedeli, da občutljivo kožo povzroča tudi stres?

Stres spodbuja nastajanje kortizola, ki oslabi kožno bariero in povzroči nastanek vnetij. Tako se pojavijo neželeni znaki, kot so razdražena in občutljiva koža, rdečica, občutek zategovanja in srbenje.

Melvitina nova kolekcija Nectarcalm je namenjena občutljivi koži, da zopet najde ravnovesje. Kožo razbremeni, zmehča, nahrani in obnovi. Kolekcija vsebuje dva izdelka z vegansko formulo brez dišav, barvil in alkohola.

Melvitin pomirjajoči serum za krepitev Nectarcalm bo okrepil in navlažil vse tipe občutljive kože. Sestavljen je iz dveh faz, ki se ob pretresu stekleničke med seboj premešata in skupaj tvorita nežno in tekočo strukturo. Zaradi dvofazne strukture s 50 % ričkovega olja in 50 % pomirjajoče cvetne vodice pomarančevca se popolnoma ujema s kožo in ji zagotavlja takojšnjo navlaženost.

Melvitin pomirjajoči balzam za blaženje Nectarcalm pa bo vidno zmanjšal rdečico in suhi do zelo suhi koži povrnil občutek udobja. Sestavljen je iz 30 % olja, ki neguje suho kožo, hranljivega ekološkega karitejevega masla in pomirjajoče cvetne vodice pomarančevca. Deluje protivnetno, saj je obogaten s sladkim korenom, ki je bogat s glicirizinom in znan kot »naravni kortizon«.

Melvita je svojo novo kolekcijo Nectarcalm obogatila z izvlečkom rastline tephrosia purpurea, ki blaži stres, zmanjšuje stopnjo kortizola in spodbuja nastajanje endorfinov. Z njeno pomočjo bo rdečica na obrazu zmanjšana, vi pa se boste lahko poslovili od občutka zategovanja, saj balzam vsebuje tudi fitoskvalan iz oljke, ki krepi kožno bariero in obnovi hidrolipidni plašč. Suha do zelo suha koža bo tako spet lahko občutila mehkobo in voljnost.


Naslovna fotografija: Melvita
Lektorirala: Melanija K. Matoh

V kolikor izdelkov ni na voljo v spletni trgovini, nas obiščite v veleblagovnici Nama ali nam pišite na spletna.prodaja@nama.si in potrudili se bomo ustreči vašim željam.

Aktualno