Ali so v poslovni modi dovoljeni modni dodatki in kakšni?

Klasični modni dodatki kot so nakit (ogrlice, zapestnice, uhani, prstani, broške in posebni dodatki za lase), rute, šali, rokavice, torbice, pasovi, sončna očala, ure lahko stilsko in ustvarjalno »pobarvajo« oblačila in so nepogrešljiv del popolnega izgleda. Kvalitetna ruta, ki se z vzorcem ne »tepe« s preostalim delom oblačila, je lahko, na primer, pika na i elegantnemu outfitu.

V  poslovnem svetu se je tudi pri tem dobro držati reka »manj je več« (ne pretiravajmo).  Odločajmo se raje za manjše število kosov nakita, ki pa naj bodo skrbno izbrani. Ne nosimo, na primer, hkrati večjih uhanov in še izstopajoče ogrlice, temveč le eno od dvojega, raje ne prstane na vseh prstih, temveč le na enem, dveh, če nosite poročni prstan. Ni tudi primerno večje število zapestnic ali ogrlic.

Če nosite korekcijska očala, je to pomemben dodatek, ki ga moramo vnaprej upoštevati predvsem pri izbiri uhanov. Sončna očala v poslovnem svetu v družbi s partnerji vedno snamemo (ne le položimo višje na glavo), da so oči odkrite. Zapestne ure vedno pogosteje nadomeščajo sodobne »pametne« ure, povezane z našimi mobilnimi telefoni. Kravatne igle so že nekaj časa nazaj skoraj izginile, vedno bolj pa se, tudi preko dneva, uporabljajo manšetni gumbi, ki se jih sicer nosi le skupaj s kravato.

Zelo zanimivi modni dodatki so tudi pokrivala in dežniki.  Nekateri modni dodatki opravljajo dvojno funkcijo, estetsko in praktično. Torbica je tako namenjena tudi shranjevanju vseh potrebščin, rute in šali pomagajo ustvarjati lep videz in nas hkrati grejejo v hladnih dneh.

Dodatke vedno izbiramo glede na priložnost in oblačila. Ob večernih dogodkih so drugačni kot čez dan in ob formalnih srečanjih drugačni kot ob sproščenih. Pozorni moramo biti na skladnost in primernost. K vsakdanjim poslovnim oblačilom si ni primerno nadeti nakita, ki je zelo vpadljiv, k večernim oblekam pa ne takega, ki je komaj opazen.

Preden se odločimo, katere modne dodatke bomo uporabili, jih je dobro zložiti ob oblačilih in ugotoviti, ali je bolje dodati le torbico, ruto in ogrlico, ali pa je – glede na obleko – bolje, da dodamo le uhane, drugega pa ne. Z upoštevanjem reka »manj je več« bomo s skrbno izbranimi modnimi dodatki videti elegantno urejeni in ne »načičkani«.

SPLETNI NAKUP
S klikom na sliko izdelka boste preusmerjeni v spletno trgovino, kjer izdelek lahko tudi kupite, v kolikor je na zalogi. V članku so prikazane polne cene, brez popustov.

V kolikor izdelkov ni na voljo v spletni trgovini, nas obiščite v veleblagovnici Nama ali nam pišite na spletna.prodaja@nama.si in potrudili se bomo ustreči vašim željam.

Šal Street One
22,99 €
Rokavice Kelly Kross
20,00 €
Kapa Barts
29,99 €
Pas S.Oliver
39,99 €
Uhani Swarovski
38,90 €
Torbica Guess
139,00 €
Torbica Kelly Kross
109,00 €
Šal MariaCeline
39,90 €
Šal MariaCeline
29,00 €
Šal Comma
49,99 €

Aktualno