Znamka Elemis je pridobila status certificiranega podjetja B Corp

Britanska blagovna znamka za nego kože Elemis s ponosom sporoča, da je po skoraj dveh letih izvajanja sprememb v procesih in praksah ter uvajanja novih pobud v podjetju, pridobila status certificiranega podjetja B Corp.

Elemis se je z izjemnimi 93 točkami (znatno nad zahtevanimi 80 točkami, kar dokazuje, da lahko velika podjetja še vedno izkazujejo trajnostno odgovornost) pridružila več kot 1000 britanskim podjetjem, ki pri sprejemanju poslovnih odločitev enakovredno upoštevajo ljudi, okolje in dobiček. Elemis, ki se prodaja v 103 državah, bo s svojim globalnim glasom širila zavest o B Corp po vsem svetu in gradila boljši jutri.

Za pridobitev certifikata B Corp se analizira uspešnost na petih ključnih področjih: upravljanje, zaposleni, skupnost, okolje in stranke. B Corp je najbolj celovita trajnostna revizija, ki ni namenjena le ocenjevanju izdelkov, temveč tudi strogi oceni celotnega podjetja, da izpolnjuje visoke preverjene standarde družbeno in okoljsko odgovornih praks ter transparentnosti podjetja. Okolje, biotska raznovrstnost, človekove pravice, zaščita podnebja, zaposleni in stranke so najpomembnejše prednostne naloge – organizacija B Lab poudarja, da ‘podjetja resnično lahko delujejo kot sila za dobro in da moramo biti sprememba, ki jo želimo videti v svetu’.

Na kaj se osredotočamo kot certificirano podjetje B Corp:

Biotska raznolikost:
– izboljšanje ekološke naravnanosti naših formulacij,
– zagotavljanje sledljivosti sestavin,
– spodbujanje trajnostnega pridobivanja surovin,
– uvajanje in podpiranje lokalnih programov za zaščito in obnovo biotske raznolikosti.

Podnebje:
– zmanjševanje emisij ogljika v naši celotni vrednostni verigi,
– zmanjšanje porabe energije, odpadkov in vode,
– izboljšanje ekološke zasnove naše embalaže,
– spodbujanje in navdihovanje drugih, da se pridružijo naši podnebni kampanji.

Ljudje:
– izmenjava znanja o zdravju, dobrem počutju in trajnosti,
– spodbujanje raznolikosti, enakosti in vključevanja.

Dobrodelnost – naša dobrodelnost se osredotoča na družbene in okoljske cilje, in sicer s sodelovanjem, prostovoljstvom in donacijami. Zavzemamo se za:
– preprečevanje bolezni in ozaveščanje o njih,
– duševno zdravje in wellness,
– čiste reke in oceane,
– obnavljanje narave.

Naslovna fotografija: Elemis
Lektorirala: Nika Papež

V kolikor izdelkov ni na voljo v spletni trgovini, nas obiščite v veleblagovnici Nama ali nam pišite na spletna.prodaja@nama.si in potrudili se bomo ustreči vašim željam.

Aktualno