Kozmetična znamka Caudalie

Caudalie je naravna družinska kozmetična blagovna znamka, ki izhaja iz Francije, natančneje iz vinorodnega posestva „Château Smith Haut Lafitte“ v regiji Bordeaux. Njegova ustanoviteljica je Mathilde Thomas, ki skupaj s svojim možem Bertrandom Thomasem ustvarja čisto, naravno ter izjemno učinkovito in glamurozno kozmetiko na osnovi grozdja in vinske trte.

Caudalie je nastal leta 1995, dve leti po tem, ko sta se Mathilde in Bertrand v trgatvi srečala z dr. Vercauterenom, profesorjem na Fakulteti za farmacijo v Bordeauxu. Ta ju je seznanil z dejstvom, da grozdne pečke vsebujejo najmočnejše naravne antioksidante na svetu – polifenole. Tako se je rodila naravna kozmetika na osnovi polifenolov oziroma Caudalie, kot jo poznamo danes.

Strokovnjaki in raziskovalci v sodelovanju s profesorjem Josephom Vercauterenom, profesorjem farmakognozije na Fakulteti za farmacijo, in Davidom Sinclairom, znanstvenikom iz Harvarda, v svojih laboratorijih razvijajo ekskluzivne patente in aktivne sestavine, ki imajo izjemne koristi za kožo.

SPLETNI NAKUP

V svojih formulah izbirajo naravne, okolju prijazne aktivne sestavine, zmanjšujejo uporabo konzervansov in ne podpirajo testiranja na živalih. Izvlečki grozdja in vinske trte, ki jih uporabljajo v svojih izdelkih, izvirajo iz francoskih vinogradov (Bordeauxa, Burgundije in Šampanije). Zavezani so k uporabi embalaže, ki je narejena iz recikliranega papirja in plastike ter k reciklaži odpadnega materiala.

Caudalie je član organizacije 1 % za planet, kar pomeni, da donira 1 % svojih prihodkov nevladnim organizacijam za zaščito planeta, hkrati pa podpira ohranitev in zaščito ogroženih regij zaradi izsekavanja gozdov, varovanje ogroženih vrst in spodbujanje trajnostnega gospodarstva.

S klikom na sliko izdelka boste preusmerjeni v spletno trgovino, kjer izdelek lahko tudi kupite, v kolikor je na zalogi. V članku so prikazane polne cene brez popustov.

Gel za obraz Caudalie
17,80 €
Krema za nego obraza Caudalie
79,95 €
Krema za nego obraza Caudalie
28,20 €
Olje za obraz Caudalie
59,50 €
Serum za obraz Caudalie
30,95 €

SPLETNI NAKUP


Naslovna fotografija: Caudalie
Lektorirala: Melanija K. Matoh

V kolikor izdelkov ni na voljo v spletni trgovini, nas obiščite v veleblagovnici Nama ali nam pišite na spletna.prodaja@nama.si in potrudili se bomo ustreči vašim željam.

Aktualno