YSL Y Eau De Toilette: Svežina še nikoli ni bila tako vroča

»Da bi vedeli, kam greste,
morate vedeti, od kod prihajate.«
Lenny Kravitz

Gre za prvo črko imena Yves Saint Laurent. Je vprašanje. In je odgovor. To je Y. Drzna rock’n’roll preobleka najbolj ikonične moške dišave: fougère. Ustvarila ga je oseba z enim od najslavnejših nosov: mojster parfumov Dominique Ropion (IFF). Uteleša ga vsestransko nadarjeni ustvarjalec, legenda rocka Lenny Kravitz.

Danes Yves Saint Laurent Beauté s ponosom predstavlja osupljivo interpretacijo svoje olfaktorne ikone: Y Eau De Toilette, mineralno-lesni fougère s kontrastom med aromatično sivko in čutnim lesom. Nova raven intenzivnosti. Modri val čistega in seksi občutka.

Y Eau De Toilette je osvežujoč, a močan vonj, ki traja ves dan, z izjemno 12-urno intenzivnostjo v razpršilu; Y Eau De Toilette je ultimativno zagotovilo komplimentov. Ni ga težko nositi. Zlahka ga vzljubite. Ker je še bolj »kul«, bolj vroč in bolj obstojen kot kdaj koli prej.

Svežina še nikoli ni bila tako vroča. Ujemite val.

Občutek: Dišava za ustvarjalnega in samozavestnega moškega

Y Eau De Toilette povzema nov, bolj intimen trenutek v sagi o moškem Y, ki ga uteleša kultni Y ambasador Lenny Kravitz. Neustrašen eksperimentator, ki živi v svojem ritmu.

Zakaj? Ker v celoti sprejema vse to, kar je. Njegov moto: »Da bi vedeli, kam greste, morate vedeti, od kod prihajate.« Da bi lahko ujeli val ustvarjalnosti, se morate poglobiti v elementarne notranje sile, ki poganjajo vašo strast. Vrnite se k svojim koreninam. Vrnite se na začetek in spoznajte, kdo ste.

Zvoki, občutki in vonji, ki so vas oblikovali. Surovi. Odmevni. Naravni. To je na nek način seksi in resnično najbolj »kul«. Tisto, kar izhaja iz samozavedanja.

Dišava: Izjemno sveža. Silno seksi.

Z dišavo Y Eau De Toilette je mojster parfumov Dominique Ropion sprostil svojo ustvarjalnost in ponudil osupljivo novo različico dišave Y, ki se vrača h koreninam dišave, k napetosti med čistim in seksi, ki predstavlja bistvo družine fougère. Dominique ustvarja dišave, zaradi katerih je postal legenda v industriji. Formula je tako dovršena, da se vsaka nota poveže z drugo, kar okrepi neverjeten vonj dišave ter zagotovi edinstven pečat in zvezdniško obstojnost.

»Y Eau de Toilette sem sestavil kot mineralni, lesni fougère z močno svežino,« pravi Dominique Ropion. »Nota razkriva aromatično srce čiste sivke in sveže pelargonije, ki se preliva čez mineralno ambro, globoko seksi možato kadilo in čutni les.«

Mojster parfumov je svežino izvirnika okrepil s kančkom bergamotke nad ledeno pekočim ingverjem in svežo zeleno ostrino srca burbonske pelargonije z Madagaskarja. Hladnejša in močnejša sestra vrtnice, ustvarjena za YSL Beauté s posebnim postopkom destilacije, razkrije svojo cvetlično moč.

Navdušujoča začetna energija predstavi prvinski ritem vonja. Hladna, ostra mineralna nota, ki sega od zgornjih do osnovnih not. Podpis vonja Y. Izobilje aldehidov, molekul z vonjem po sveže zlikani majici. In čutni vonj olibanuma. V dišavi Y Eau De Toilette se poveže s seksi akordom ambre, ki združuje slanost morskega pršca in toplino kože s poljubom sonca.

»Olibanum ponuja sveže, vznesene note in tudi toplejše, čutne odtenke. Je zelo vertikalna sestavina, ki odmeva v celotni dišavi, od zgornjih do osnovnih not. Njegova eksplozivna aromatična svežina se povezuje z globoko čutnostjo lesa,« pojasnjuje Dominique Ropion.

Sledijo razbijajoči se akordi hladnega modrega vala. Svež, aromatičen akord, ki združuje zvezdniške materiale, ustvarjene za YSL. Srce sivke Diva iz Provanse, oblikovano tako, da poudari najbolj sveže in zapeljive plati cvetov. V dišavi Y Eau De Toilette se ujema z aromatično toplino srca žajblja iz Provanse, ki razkriva edinstveno čutnost te sestavine.

Z besedami mojstra parfumov: »Sivka in žajbelj iz Provanse, pelargonija z Madagaskarja ter akord ambre so sestavine, ki dišavi vdihnejo sijočo modro avro.«

Ko vonj preide v suho dišavo, postane bolj vroč in seksi, saj Dominique Ropion poudari nizke tone olja cedre. Globok in zveneč les je podkrepljen z neustavljivim vonjem vanilje – kot melodija, ki se ji ne morete upreti …

Čisto še nikoli ni bilo tako seksi. Hladno še nikoli ni bilo tako vroče. Predajte se ji. Y Eau De Toilette.

Vsebina: Naravne sestavine, izdelane za YSL

Y Eau De Toilette je »kul« in drzen preobrat ikoničnega moškega sloga, ustvarjen iz vrhunskih sestavin, izdelanih za blagovno znamko Yves Saint Laurent. V tej po meri izdelani paleti so ključne naravne materiale dišave razgradili, nato pa na novo ustvarili z najsodobnejšimi tehnikami, da bi osvobodili njihovo bistvo.

SRCE SIVKE DIVA iz Francije

Novo sorto sivke Diva, ustvarjeno zaradi svežine njenega vonja, gojijo v nižjih hribovitih predelih Provanse. Sivka Diva iz trajnostne pridelave je del programa, katerega namen je spodbujati ponovno pridelavo sivke v Franciji. Srce sivke Diva z bolj svežim in cvetličnim izrazom esence je bilo ustvarjeno prav za blagovno znamko.

SRCE ŽAJBLJA iz Provanse

Žajbelj je samostojen parfum, ki ponuja kontrastne aromatične, sveže in zeliščne odtenke. Rastline, ki jih uporablja YSL Beauty, so gojene v Provansi v okviru programa trajnostne oskrbe. Srce žajblja, ustvarjeno za YSL Beauty, razkriva edinstveno čutnost svojih plati, podobnih ambri, okrepljenih z aromatično floro Icy.

SRCE BURBONSKE PELARGONIJE z Madagaskarja

Izvleček dišečih listov burbonske pelargonije, ki ga uporablja YSL Beauty, je hidro destiliran iz izvirnega kultivarja z Madagaskarja, izbranega zaradi izjemnega vonja, in je pridobljen iz vrhunskega vira. Ročno obrani listi se destilirajo ob poljih, da se zagotovita optimalna svežina in izjemno bogastvo vonja.

Steklenička: Ikona se potopi v modrino

Barva hladu. Barva sivke, svežih novih začetkov in neskončnih možnosti … Barva dišave Y Eau De Toilette.

Za razkritje svežine nove dišave je domiselna in izjemno prefinjena steklenička Y, ki jo je oblikovala Suzanne Dalton, izdelana iz kristalno čistega stekla, ki razkriva modro dišavo v notranjosti. Zakaj pa ne? Moški Y nima kaj skrivati.

Svetlečo srebrno črko Y, ki kot velik in drzen nakit rock’n’roll zvezdnikov prečka oglato steklenico, dodatno poudarja zareza v steklu v obliki črke V – gre za tehnični dosežek, ki ikonično stekleničko spremeni v izjemno zaželen oblikovalski kos.

Pokažite vse. Objemite modro barvo. Zakaj pa ne? To ste vi.

Intenzivnost: Kateri »Y« je za vas?

Podobno kot Lenny Kravitz, ambasador blagovne znamke Y, na različnih nastopih na novo ustvarja svoje pesmi, mojster parfumov Dominique Ropion z vsako osupljivo inkarnacijo na novo ustvari duh parfuma Y. Vsak ima svojo lastno, edinstveno intenzivnost. Vedno ista, močna identiteta: napetost med čistim in seksi. Legendaren in drzen. Črno in belo.

Y EAU FRAÎCHE (2020) izraža prvi poživljajoč val ustvarjalnosti s svežimi, ledeno mrzlimi limonami in pelargonijo, ki se spogledujejo s čisto, močno poprovo meto in cedrovim lesom. Zelo svež. Intenzivno živahen. Najdite svojo svežino.

Y EAU DE PARFUM (2018) je igra svetlobe in senc. Ikonična dišava združuje čutni les z žajbljem in pelargonijo ter ustvarja dolgotrajno sled, prežeto s samozavestjo in adrenalinom. Zelo čist. Intenzivno možat. Vonj po dosežkih.

Y LE PARFUM (2021) združuje edinstveno bogato, žametno teksturo srca sivke Diva in srca lavandina iz Francije s srcem cedre iz ameriške Virginije, ki je najgloblji, najodmevnejši in najbolj čuten les. Izjemno poživljajoč. Zelo surov. Zakaj pa ne?

Y EAU DE TOILETTE (2022) se pridruži kolekciji s kovinskim lesnim fougerjem, ki se vrača h koreninam Y, napetosti med čistim in seksi. Kontrast med aromatičnim srcem sveže burbonske pelargonije z Madagaskarja in svežim srcem sivke Diva iz Provanse ter seksi akordom ambre in olja cedre. Izjemno svež. Silno seksi. Svežina še nikoli ni bila tako vroča.


Naslovna fotografija: YSL

V kolikor izdelkov ni na voljo v spletni trgovini, nas obiščite v veleblagovnici Nama ali nam pišite na spletna.prodaja@nama.si in potrudili se bomo ustreči vašim željam.

Aktualno