11 najlepših oblek, če se odpravljate na poroko, birmo, valeto ali maturantski ples

Pomlad in poletje sta čas svečanih dogodkov, kot so maturantski ples, birma, poroka in valeta. Čeprav na vabilu ni nujno izpostavljen tako imenovani dress code, vam kot povabljenkam svetujem dnevno svečano obleko ali koktajl večerno obleko. Te se sicer razlikujejo glede na dogodek, ki ga boste obiskali, a vsem je skupno, da so izdelane iz svečanih tkanin. Ne glede na to, da danes med dnevna svečana oblačila prištevamo tudi pajac in hlačni kostim, je obleka še vedno najvarnejša in hkrati tudi zelo modna izbira. Na voljo je veliko različnih slogov svečanih dnevnih oblek in koktajl oblek, ki so primerne za omenjene svečane dogodke, in številne od njih lahko najdete v Nami. Preden pa se odločite izbrati pravo, ne zanemarite dejstva, da je za ustvarjanje edinstvenega sloga v tem primeru zelo pomembno poznavanje bontona. V večini primerov to pomeni, da obleka ni izzivalna (pretesna, z globokimi izrezi, prosojna), da je barvno primerna dogodku (svatinje tako npr. ne nosijo bele ali črne obleke, medtem ko sta obe barvi, ob rdeči, zeleni, modri in pastelnih odtenkih, povsem primerna izbira npr. na valeti). Modni dodatki, ličenje in pričeska pa so prav tako ključnega pomena kot obleka.

SPLETNI NAKUP

Tiste najbolj trendne obleke za svečane dnevne in večerne priložnosti danes niso tipične svečane, gala obleke, temveč spretno manevrirajo med koktajl obleko, elegantno obleko in romantično različico. V praksi to pomeni, da dolžina obleke lahko variira, medtem ko material ostaja svečan. Pomislite na čipke, videz satena, na šifon … Če želite, da obleka razkriva vaš igrivi in ženstveni značaj, pa izberite takšno z zanimivim vzorcem (razkošni cvetlični motivi) in frfotajočimi detajli, kot so lahkotni tako imenovani meduza volančki, ki se resnično lepo gibljejo, ko se v obleki premikate.

Letos so nadvse zanimive tudi krajše koktajl obleke. Če se odločite za tak model, imejte v mislih, da naj najkrajše različice krasi prefinjen detajl čipke. Te so primerne predvsem za dekleta, ki se odpravljajo na valeto.

Profimedia

SPLETNI NAKUP

S klikom na sliko izdelka boste preusmerjeni v spletno trgovino, kjer ga lahko tudi kupite, če je na zalogi. V članku so prikazane polne cene, brez popustov.

Obleka Ted Baker
230,00 €
Obleka Ted Baker
425,00 €
Obleka Morgan
90,00 €
Obleka Esprit Collection
129,99 €
Obleka Ted Baker
385,00 €
Obleka S.Oliver Black Label
159,99 €
Obleka Kocca
249,00 €
Obleka Ted Baker
295,00 €
Obleka Joseph Ribkoff
278,00 €
Obleka Comma
99,99 €
Obleka Ted Baker
295,00 €


Naslovna fotografija: Profimedia
Lektorirala: Mojca Zemljak

V kolikor izdelkov ni na voljo v spletni trgovini, nas obiščite v veleblagovnici Nama ali nam pišite na spletna.prodaja@nama.si in potrudili se bomo ustreči vašim željam.

Aktualno