Veleblagovnica NAMA svojim zvestim kupcem, imetnikom kartice NAMA, ob nakupu nad 50 €, nudi brezplačno parkiranje (do 2 uri) v Parkirni hiši Šubičeva.

Zadnja novica

05-12-2014-Znak ljubljanske kakovosti


4. decembra 2014 je bila v Festivalni dvorani v Ljubljani slovesna podelitev priznanj »Znak ljubljanske kakovosti 2015« prejemnikom, trgovskim in gostinskim lokalom, ki ponujajo nadpovprečno kakovost.

Ljubljanska kakovost - Ljubljana Quality (LQ) je blagovna znamka, ki označuje doseganje visokih standardov ponudbe, kakovosti storitev in urejenosti gostinskih lokalov ter malih trgovin. Po načelu metode "skriti gost" so vsaki dve leti ocenjene restavracije in gostilne na širšem mestnem območju ter trgovine z raznovrstno ponudbo v ožjem središču mesta. 

Namen ocenjevanja je pospeševanje rasti kakovosti turistične, trgovske in druge spremljajoče ponudbe ter izpostaviti določen segment ponudnikov nadpovprečne kakovosti. 

Ocenjevanje je potekalo v obdobju marec-september 2014. Trgovine in gostinski lokali so se ocenjevali večkrat. Po prvem krogu ocenjevanja so vodje ocenjevanj pripravili poročilo in ga predložiti Komisiji za kakovost, ki deluje v okviru Turizma Ljubljana. V naslednji krog se niso uvrstili lokali, ki so dobili manj kot 60 odstotkov vseh možnih točk. V okviru projekta Ljubljanska kakovost je strokovna komisija letos ocenila 68 gostinskih lokalov v Ljubljani in 27 gostinskih lokalov v regiji Osrednja Slovenija ter 378 trgovin v mestnem središču Ljubljane.

Veseli in ponosni smo, da se je med 15 najbolje ocenjenih trgovin v središču prestolnice uvrstila tudi veleblagovnica Nama, ki je prejela plaketo Znak ljubljanske kakovosti.

21-11-2014-Pravljično nakupovanje v veleblagovnici Nama


Nakupi v objemu pravljic …

Pravljično večerno nakupovanje, kot smo poimenovali včerajšnji dogodek, je raslo skupaj z Naminimi izložbami. Pravljičnimi. S katerih pozdravljajo Sapramiška, Sovica Oka in Pek Mišmaš, slavni junaki Svetlane Makarovič. In trenutno slavijo kot najlepše in najsrčnejše ljubljanske izložbe.

Naše kupce so že na vhodu čakali dišeči rogljiči, prav takšni, kot jih je nekoč pekel Mišmaš. V 5. nadstopju je pravljično vzdušje z branjem pravljice pričarala Irena Zubalič, v 1. nadstropju pa Sonja Kononenko, z izsekom iz predstave Sapramiška, obe članici ansambla Lutkovnega gledališča Ljubljana.

V pritljičju je bilo živahno ob zvokih songov iz pravljice Pekarna Mišmaš, ki sta jih na bendžu in harmoniki igrala Uroš Rakovec in Marko Brdnik.

V Škofji Loki pa so za pravljičnost dogodka poskrbeli člani dramskega krožka iz Osnovne šole Škofja Loka Mesto, ki so Sapramiško pripravili in odigrali posebej za dogodek večernega nakupovanja.

Na pravljičnem večeru so sodelovali še mnogi naši partnerji, ki se jim zahvaljujemo za sodelovanje.

In nazadnje, a najpomembneje. Hvala vsem obiskovalcem, ki so nas včeraj obiskali v tako velikem številu in se z nami družili še dolgo v noč. Ki verjamejo, da so pravljice več kot resnične, saj nam ne povedo le, da zmaji obstajajo, ampak tudi, da jih je mogoče premagati.

Naša partnerja pri večernem nakupovanju sta bila Diners Club in Lutkovno gledališče Ljubljana.

Dodatne informacije:
Zala Rambaud
zala.rambaud@nama.si
041/723 733

foto: Jernej Prelac

Download

7-11-2014-Da, tudi v slovenskih kreacijah se lahko sprehajate po Parizu


Glavni moto sinočnjega dogodka, ko so svoje modne moči združili Veleblagovnica Nama, Maja Štamol, Kopitarna Sevnica in Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije se je izkazal za več kot pravilnega. Tudi v Sloveniji nastajajo izdelki, ki so vredni tega, da se za njimi obračajo pogledi in z se z njimi lahko sprehodimo po ulicah glavnih modnih prestolnic sveta. Maja Štamol pa je odslej tudi ambasadorka blagovne znamke Izdelek slovenske obrti, ki jamči, da so tekstilni izdelki v celoti izdelani v Sloveniji.

V veleblagovnici Nama, ki že skoraj sedemdeset let uspešno pomaga krojiti modni okus Slovenk in Slovencev in jim ponuja bogato paleto blagovnih znamk, tako tujih, kot zadnja leta tudi domačih, smo bili priča še enemu uspešnemu modnemu popoldnevu.

Zbranim gostom smo ob odlični glasbeni spremljavi skupine RondNoir predstavili aktualno zimsko kolekcijo blagovnih znamk, ki jih najdete na Naminih prodajnih policah ter dva izhoda uveljavljenje in priznane slovenske modne oblikovalke Maje Štamol. Nataša Pinoza, Tjaša Kokalj in Sandra Skutnik so predstavile tako aktualno, zimsko kolekcijo in nas popeljale že v leto 2015, ko bomo dame očitno nosile plise. Prav tako pa so manekenke predstavile tudi posebne sandale, ki so nastale v sodelovanju Maje Štamol in Kopitarne Sevnica. Tako tiste, ki so bile »a must have« sezone 2014, kot tiste, ki so nastali pred kratkim in jih bomo lahko obule v poletju, ki prihaja. In v tem poletju bomo nosile tudi nakit iz plastike, prvo avtorsko kolekcijo Maje Štamol.

Na modnem dogodku so predstavniki Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije razkrili tudi ambasadorko blagovne znamke Izdelek slovenske obrti, ki je postala vrhunska slovenska oblikovalka Maja Štamol. Blagovna znamka Izdelek slovenske obrti označuje kakovostne tekstilne izdelke, ki so v celoti izdelani v Sloveniji, sekcija tekstilcev pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS) pa jo je registrirala z namenom, da bodo potrošniki lažje razlikovali tekstilne izdelke slovenskih oblikovalcev od tekstilnih izdelkov z Bližnjega vzhoda in Kitajske. 

»Z novo blagovno znamko Izdelek slovenske obrti želijo slovenski tekstilci dolgoročno graditi prepoznavnost slovenskih tekstilnih izdelkov in informirati potrošnike o prednostih nakupa slovenskega tekstila. Maja Štamol je sinonim za kakovostne in vrhunske slovenske tekstilne izdelke, zato smo jo tudi izbrali za ambasadorko naše blagovne znamke. Verjamemo, da bomo tudi z Majino pomočjo v vlogi ambasadorke znamke uspeli zaščititi slovensko tekstilno obrt,« je na dogodku pojasnila Adrijana Poljanšek, sekretarka sekcije tekstilcev pri OZS.  

Maja Štamol je ob tem dejala, da se je za ambasadorstvo odločila, ker verjame, da lahko le s skupnimi močmi in povezovanjem rešimo slovensko tekstilno obrt. »Sami smo nemočni, skupaj pa lahko dosežemo pozitivne premike tudi na področju oblikovanja in celotne tekstilne industrije,« je dejala. Meni, da vzajemno sodelovanje, ne samo v tekstilni industriji, tudi v drugih panogah, daje pozitivne rezultate. V njenih kreacijah in modnih dodatkih je prisotno sodelovanje s ključavničarjem, ki je sicer znan po izdelavi štedilnikov (pasovi in osnova za torbice), kovačem, plastičarji, čevljarji... In to bi moral biti moto domačih, slovenskih rokodelcev!

Prijetno modno druženje smo zaključili s šampanjcem in opazovanjem čisto pravega modnega fotografiranja Nataše Pinoza za Kopitarno Sevnica. Nataša, ki je nedavno dahnila usodni da, se je pred fotografski objektiv postavila kar v svoji poročni kreaciji Maje Štamol in poročnih čevljih, ki so jih posebej zanjo izdelali v Kopitarni, slovenskem podjetju, ki bo leta 2016 praznovalo 130 let poslovanja in jim je v veselje sodelovati z inovativnimi in kreativnimi ljudmi. Podjetju, ki se lahko uspešno posveti lastnemu razvoju, saj niso odvisni od bank, politike in težav v državi, saj svoje izdelke v kar 70 % prodajo v tujino.

In če si takšnih čevljev za poroko želite tudi same, jih odslej lahko kupite tudi na modnih policah ljubljanske veleblagovnice Nama. 

Foto: Jernej Prelac

Dodatne Informacije:
Zala Rambaud
Zala.rambaud@nama.si

Download

11-9-2014-Veleblagovnica Nama že šestič gostila filmsko premiero!


Tokrat je bil na vrsti izjemen filmski eksperiment Richarda Linklaterja, Boyhood. “Fantovska leta” (v slovenskem prevodu) je mozaik bežnih utrinkov iz vsakdanjega življenja odraščajočega fanta in njegove družine, ki se zlije v edinstveno filmsko doživetje.

Namine povabljence je ob začetku nagovorila direktorica Name, Mira K. Veljić. Zaželela jim je veliko užitkov ob gledanju filma, ki je nastajal dolgih dvanajst let in je bil pravzaprav umetniški projekt režiserja, ki je želel posneti film o otroštvu resničnega dečka in se ob tem ne omejiti na en sam dogodek. Filmski kritiki po celem svetu so si enotni, da je film eden najbolj izjemnih filmov letošnjega leta. V presežkih o njem govorijo tudi vsi glavni igralci.

Temu so pritrdili še gostje Namine premiere, s katerimi smo po končanem filmu preživeli nekaj prijetnih trenutkov v ljubljanski Komuni. Tam smo se ob dobri hrani, ki so jo pripravili v Naminem kuharskem kotičku, družili s poslovnimi partnerji, sodelavci in nagrajenci ter prijatelji Name. In si bili enotni, da se že veselimo naslednje Namine premiere.

Vaša veleblagovnica Nama

Foto: Katja Kodba

Dodatne informacije:

Zala Rambaud zala.rambaud@nama.si

Marketing Nama d. d

24-6-2014-EMONA 200 in poletna muzejska noč v Nami


Ob praznovanju Emone 2000 je tudi osrednje mestno okno oživelo v barvah rimske Ljubljane. Stari duh prestolnice smo prebudili skupaj z Narodnim muzejem Slovenije ter Muzejem in galerijami mesta Ljubljane. Od 20. junija pa do srede avgusta boste lahko občudovali emonsko obarvano Namino izložbo, za nami pa je tudi pestra Poletna muzejska noč.

Veleblagovnica NAMA se je v sklopu partnerstva pridružila pripravam na Poletno muzejsko noč z delavnicami in aktivnostmi za vso družino pred in v veleblagovnici v Ljubljani. 

V petek, 20. 6., se je med 17.00 in 19.00 na ploščadi pred NAMO odvijala delavnica izdelovanja mozaikov, kjer je na vsa vprašanja o izdelavi in življenju Rimljanov odgovarjala prava Rimljanka Livija. V soboto, 21. 6., ko nam je bilo tudi vreme bolj naklonjeno, pa smo imeli delavnico izdelovanja oljenk. Oljenke, keramične svetilke, ki so svetile na olivno olje, so udeleženci izdelovali v kalupih, kot so to počeli stari Rimljani. Svoj izdelek je lahko nato vsak odnesel s seboj.

Ob 21.00 je pred veleblagovnico prispel rimski legionar, ki je mimoidočim z veseljem posodil svojo vojaško opremo. Otroci so jo še s posebnim zanimanjem pomerili, potežkali in se v njej tudi fotografirali.

Finale našega druženja na Poletno muzejsko noč pa je predstavljal obisk rimskih duhov v spremstvu z več kot 150-imi udeleženci»Večernega sprehoda z rimskimi duhovi«, ki se je začel pred Mestnim muzejem Ljubljana in končal z rimsko pojedino v NAMI. Za pristne rimske okuse sta poskrbela Zeleni zabojček in Biotehniški izobraževalni center Ljubljana, osvežili pa smo se z vinom Jerzualem Ormož, radlerjem Gässer, vodo Tiha ter Cocto z okusom limete in Cockto Chinotto.

Za sodelovanje se zahvaljujemo vsem partnerjem in se veselimo pestrega poletja pred nami.

Ostanite nam blizu,

Vaša NAMA

Dodatne informacije:
Edita Gabrič
edita.gabric@nama.si, 041 723 733


Foto: NAMA

19-6-2014-Nama Škofja Loka praznovala svoj 46. rojstni dan


V soboto, 14. 6., smo se med 10.00 in 13.00 zbrali v centru Škofje Loke pred veleblagovnico NAMA in nazdravili obstoju naše tamkajšnje hiše. Rojstni dan je potekal vzporedno z Namini dnevi živil, kjer smo gospodinjstva v Škofji Loki še posebej nagovorili in jih povabili na torto ter prijetno družbo. 

Na ploščadi pred veleblagovnico smo skupaj s svojimi poslovnimi partnerji pripravili številne stojnice in zanimiv program. Z nami je bila plesna šola Locas iz Športnega in kulturnega društva RITEM, DJ Miguel, povezovalka Edita Gabrič in naši partnerji: Pivovarna Union, Mesarstvo Čadež, Lonček Kuhaj – Mengeš, voda DANA, Mlinotest in testenine Pečjak.

Samo v soboto smo v Škofji Loki kupcem nudili tudi popuste, in sicer 20% na tekstil ter 10% na vso ostalo ponudbo veleblagovnice. Istočasno je potekala nagradna igra za praktično nagrado iz naše delikatese. 

Hvala vsem, ki ste bili z nami za podporo in zvestobo. Še naprej se bomo trudili ustvarjati prijetno nakupovalno vzdušje.

Ostanite na blizu,

vaša NAMA

Download

23-5-2014-Večer daljnega vzhoda v Nami


Osrednja mestna veleblagovnica je spet presenetila zbrane s svojim odličnim večernim nakupovanjem. Začelo se je kar pred veleblagovnico s prikazom Kung fu veščin, nadaljevalo pa v veleblagovnici med rdečimi lampijončki in svežimi idejami za dobre nakupe.

VEČER DALJNEGA VZHODA kot smo poimenovali finalni dogodek meseca kitajske kulture v NAMI je vse obiskovalce za kratek čas popeljal v svet te daljne in tisočletja stare kulture. Celotna veleblagovnica je bila obarvana z zanimivostmi s tisočletno tradicijo, od tradicionalne kitajske medicine do kulture pitja čaja ter pisanega izbora kitajskih jedi. 

Osrednji dogodek je potekal v 1. nadstropju ob 21h, kjer smo si ogledali ples Dai, ples več tisoč let stare kulture naroda Dai, prisluhnili smo tudi dr. Florence Gacoin-Marks, ki nam je zaigrala na flavto iz bambusa. Sledil je nastop Budističnega društva Shaolin Tempelj Slovenija ter ples s pahljačami. Prijetno druženje se je nato nadaljevalo po vseh nadstropjih veleblagovnice, posebej pestro pa je bilo v delikatesi, kjer so kuharski kotiček NAME in kuhar Kitajskega ambasadorja poskrbeli za odlično kitajsko kulinariko.

Veseli in počaščeni smo, da se je večernega dogodka udeležil tudi Veleposlanik ljudske republike Kitajske v Sloveniji, njegova ekselenca g. Zhang Xianyi z ženo. Prisotni so bili tudi predstavniki partnerjev v projektu: direktorica Konfucijevega inštituta Ljubljana iz Ekonomske fakultete, ga. Danijela Voljč, direktorica sektorja za marketing pri NLB, ga. Irena Čuk in ga. Tanja Šajnič, direktorica sektorja za segmente strank, razvoj produktov in tržnih poti.

V veleblagovnici NAMA Škofja Loka pa so za pester program poskrbeli s prikazom Taiji na ploščadi pred veleblagovnico ter nastopom otrok iz Osnovne šole Orehek in dijakov Gimnazije Kranj. Le-ti so recitirali in peli pesmi v kitajščini.

Hvala našim zvestim kupcem za obisk in poslovnim partnerjem za sodelovanje!

Ostanite nam blizu.

Vaša NAMA

Dodatne informacije:
Edita Gabrič
edita.gabric@nama.si
041/723 733

foto: Katja Kodba

Download

8-5-2014-Nove dimenzije G-Stare Store Slovenia


Nama ostaja v koraku s časom, sedaj še s prvo specializirano trgovino. Del naše ponudbe in tudi lojalnega sistema kartice zvestobe NAMA je postala trgovina G-Star Raw v 1. nadstropju Cityparka v Ljubljani. Z novo moško in žensko kolekcijo G-Star želimo ostati odlična izbira za vse generacije.

Kultna blagovna znamka iz Nizozemske še naprej premika meje v oblikovanju džinsa. Nekonvencionalen. Preprost in prepoznaven. Funkcionalen. Rezultat je džins, ki je nosljiv vsak dan, za vsak dogodek in garderobno omaro, predstavlja odličen modni kos in razkošne materiale. G-Star trgovina v 1. nadstropju Cityparka vas bo navdušila z novimi kolekcijami in še ugodnejšimi cenami.

V sredo, 7. maja, smo se tokrat zbrali v Cityparku ter nazdravili novim kolekcijam in novi uspešni zgodbi. Dogodek je v svojem sproščenem slogu povezoval Marko Miladinović – Mile, ki se je med drugim spomnil tudi svojih prvih obiskov Nizozemske in Amsterdama. V G-Star oblačilih so nas s svojimi plesno-akrobatskimi sposobnostmi navdušili fantje skupine Go Breakers. Po uvodnem nastopu je sledilo druženje z DJ-em in pogostitvijo.

Hvala vsem, ki so stopili v nove dimenzije blagovne znamke G-Star skupaj z nami in nam tudi tako zaželeli uspešno ustvarjanje še naprej.

Ostanite nam blizu.

Vaša veleblagovnica NAMA                                                               

Dodatne informacije:

Edita Gabrič
041/723 733
Edita.Gabric@nama.si

foto: Katja Kodba

Download

28-4-2014-Otvoritev novih izložb - Kitajska kultura v Nami


Veleblagovnica NAMA je v sodelovanju s Konfucijevem inštitutom Ljubljana iz Ekonomske fakultete in s Slovenskim etnografskim muzejem v petek, 25. aprila, slavnostno odgrnila zaveso novemu partnerstvu v znamenitih izložbah v centru mesta.

Otvoritve so se udeležile prve dame vseh treh sodelujočih institucij, in sicer so slavnostno trak prerezale direktorica veleblagovnice NAMA, Mira K. Veljić, direktorica Konfucijevega inštituta v Ljubljani, Danijela Voljč, in direktorica Slovenskega etnografskega muzeja, Bojana Rogelj Škafar. Po slavnostni otvoritvi je sledilo druženje parterjev v pritličju veleblagovnice v Ljubljani.

Izložbo, poleg ilustracij iz knjige akademske slikarke Huiqin Wang: Hallerstein – Slovenec v prepovedanem mestu, sestavljajo originalni eksponati dinastije Qing iz 18. stoletja, replike glinenih kitajskih vojščakov, izdelkov otrok Konfucijeve učilnice Ljubljana (OŠ Trnovo in OŠ Koseze) v kombinaciji z modnimi oblačili veleblagovnice Nama.

Otvoritev je šele prva izmed prireditev, ki bodo potekale v mesecu maju in bodo vrhunec doživele z osrednjim dogodkom, kulturno-nakupovalnim večerom v drugi polovici maja.

V veleblagovnici NAMA smo veseli, da lahko tudi skozi izložbe pokažemo svojo družbeno odgovornost do mesta, v katerem naša stavba že desetletja stoji.

Ostanite nam blizu.

Vaša NAMA

Foto: Fotoarhiv.si

Dodatne informacije:

Edita Gabrič
041/723 733
Edita.Gabric@nama.si

28-4-2014-Nama in G-Star Raw trgovina v Cityparku Ljubljana


Družba NAMA, d.d., ki je v širši javnosti najbolj znana po vodenju osrednje veleblagovnice, bo v mesecu maju prevzela tudi skrb za prodajo izdelkov blagovne znamke G-star RAW v Sloveniji. Sprva s prenovo ponudbe specializirane trgovine v ljubljanskem nakupovalnem središču Citypark, nato pa še z celovitim umeščanjem teh izdelkov na slovenski trg. Pričakovati je, da se bo z novim skrbnikom paleta izdelkov te ugledne blagovne znamke razširila, izboljšali pa naj bi se tudi pogoji, pod katerimi so dostopni slovenskim kupcem. 

Prenovljena ponudba blagovne znamke G-star RAW se bo širši javnosti predstavila s posebnim  dogodkom v ljubljanskem nakupovalnem središču BTC, v sredo, 7. maja 2014, ob 17. uri. Svečano odprtje osvežene trgovine G-star RAW STORE bosta pospremila bogat zabavni program in nekaj priložnostnih presenečenj za vse ljubitelje te izredno priljubljene blagovne znamke.

Prevzem prodaje izdelkov blagovne znamke G-star RAW na slovenski trg prinaša novo dimenzijo v poslovanje družbe Nama, d.d., uglednega ponudnika izdelkov za udobno življenje. S svojimi kompetencami na področju nabave, logistike, storitev prodaje in seveda spremljanja želja trga je družba tako okrepila svojo prisotnost na področju maloprodaje.

»Družba Nama, d.d.,  je bila vedno v koraku s časom. Vedno je bila tudi dobra izbira za mlade, ki od nas trgovcev pričakujejo poznavanje trendov in hkrati tudi dobre nakupne pogoje. V Ljubljani in Škofji Loki vodimo najbolj znano slovensko veleblagovnico, zdaj pa bomo svojo ponudbo nadgradili tudi s prvo specializirano trgovino,« je povedalaMira K. Veljić, direktorica družbe NAMA, d.d.

Prevzem uglednega trgovca se bo seveda poznal tudi na ponudbi v trgovini. Paleta izdelkov na policah bo bistveno širša, pri čemer bodo poznavalci blagovne znamke G-star RAW posebej veseli tudi nekoliko nižjih cen od dosedanjih. 

Že od ustanovitve blagovne znamke leta 1989 so izdelki G-star RAW močno povezani z drznim urbanim stilom, podprtim z vrhunskimi materiali in krojaško natančno izdelavo. Neobdelani osnovni material so ustvarjalci oblikovali z arhitekturnimi potezami in tako s tridimenzionalno miselnostjo uveljavili popolnoma nov videz, ki je hitro dobil kultni status. Čeprav ostale kolekcije posegajo tudi po drugih, bolj konvencionalnih materialih, so izdelki G-star RAW vedno narejeni v skladu z osnovno vizijo, ki v ospredje dosledno postavlja predvsem končni izdelek.
 
G-star RAW STORE vsako leto dopolni svoj neobičajni in avtentični slog z izpopolnjenimi obdelavami ter inovativnimi linijami. Z neprestanimi novostmi pri oblikovanju džinsa G-star RAW utrjuje status brezčasnosti. 

3-4-2014-Namina premiera filma Noe


Veleblagovnica NAMA je v sodelovanju s kinom Komuna gostila že tradicionalno,  peto NAMINO premiero. Tokrat smo si ogledali epski spektakel NOE, kjer je glavnega junaka upodobil Russell Crowe.

Do konca napolnjen NAMIN del dvorane je težko pričakoval začetek biblijskega spektakla z zvezdniškimi imeni v glavnih vlogah. Film je posnet po literarni predlogi biblične zgodbe o vesoljnem potopu, s katerim se bog odloči očistiti svet, ki je postal pregrešen. Še pred svojim prihodom v kinematografe je film dvignil nekaj prahu.

Uvodoma je že tradicionalno vse zbrane pozdravila direktorica veleblagovnice NAMA, Mira K. Veljić, filmu pa je sledila kratka pogostitev. 

Veseli smo, da so se Naminemu vabilu v velikem številu odzvali poslovni partnerji, bivši direktorji, zaposleni in vsi ostali prijatelji veleblagovnice NAMA.

Ostanite nam blizu.

Vaša NAMA                                                               


Dodatne informacije:

Edita Gabrič
041/723 733
Edita.Gabric@nama.si

foto: Katja Kodba

1-4-2014-Otrvoritev novega oddelka Benetton


V veleblagovnici NAMA se trudimo, da se neprestano spreminjamo in smo vedno boljši. Pomlad je lepa priložnost, da postanemo zanimivejši tudi za tiste, ki še rastejo, zato smo z veseljem nazdravili novemu oddelku v Škofji Loki.

V ponedeljek, 31. marca, smo v veleblagovnici NAMA Škofja Loka uradno otvorili otroški kotiček blagovne znamke United Colors of Benetton. 

Prisotne je pozdravili direktorica družbe NAMA, Mira K. Veljić, in vodja veleblagovnice NAMA Škofja Loka, Zvezdana Stojaković.

Otvoritve so se udeležili zaposleni v Škofji Loki kot tudi v Ljubljani, novemu oddelku pa je uspešno pot zaželel tudi župan Škofje Loke,mag. Miha Ješe. Za prijetno vzdušje so poskrbeli fantje plesno-akrobatske skupine breakdancerjev, poznani kot Go breakers. Večkratni državni in evropski prvaki v modernih tekmovalnih delujejo v sklopu plesnega društva »V.I.P. Dance Company« in so povsem navdušili zbrane goste.

V veleblagovnici NAMA želimo, da bo nov oddelek zanimiv predvsem za mamice in malčke ter najstnike, ki bodo ponosno nosili barvita oblačila priznane blagovne znamke. Hkrati si tudi želimo, da bodo obiskovalci z veseljem pregledali tudi druge kotičke veleblagovnice NAMA Škofja Loka.


Dodatne informacije:

Edita Gabrič
edita.gabric@nama.si
041/723 733

foto: NAMA

14-3-2014-Peka in okraševanje mafinov v Nami


V času tradicionalnih gospodinjskih dnevov v NAMI v 4. nadstropju pripravljamo različne dogodke. V četrtek, 13. 3.,  je tako vodja kuharskega kotička v delikatesi, Natalija Mauko, na oddelku Lepo doma ob pečici Gorenje pekla in s pomočjo obiskovalcev okraševala mini mafine. Vsi izdelki za peko mafinov so vam do vključno 22. marca v veleblagovnici NAMA še bližje.

Več informacij o gospodinjskih dnevih v NAMI najdete na tukaj.

Edita Gabrič
edita.gabric@nama.si
041/723 733

6-3-2014-Modna revija z Majo Štamol


Večer ekskluzivnih predstavitev je odprl vrata v čas maturantskih ugodnosti. V sredo, 5. marca, smo se zbrali v 1. nadstropju veleblagovnice NAMA v Ljubljani na predstavitvi ekskluzivnih večernih oblek Maje Štamol ter kolekcij blagovnih znamk iz ljubljanske veleblagovnice. Dogodek je v roza kreaciji Maje Štamol odlično povezovala voditeljica in modna poznavalka Tjaša Kokalj.

Modno revijo maturantskih oblek so otvorile kolekcije različnih blagovnih znamk iz veleblagovnice NAMA kot so Fracomina, French Connection, Kocca, Sisley, Marchiano Guess, Esprit Collection, Joseph Ribkoff, Lambretta. Po predstavi Naminih predlogov za vaš večerni dogodek so sledile modne kreacije naše priznane modne oblikovalke Maje Štamol z unikatnim nakitom Katje Koselj. Za odličen make-up manekenk in gostov so tokrat poskrbeli profesionalci ličenja Elite models.

Z dogodkom smo v veleblagovnici NAMA želeli pritegniti maturante in jim tako pokazati, da se tudi v veleblagovnici NAMA najdejo odlični artikli po dostopnih cenah, tako za ženske kot tudi za moške. Dobro znanemu ženskemu oddelku se je na dogodku sedaj pridružil tudi moški oddelek in tako otvoril maturantske dneve v NAMI. 

Izbrani razstavni unikatni kosi slovenske oblikovalke Maje Štamol bodo v veleblagovnici NAMA na voljo po zelo ugodnih cenah (od 180 EUR dalje) vse do konca aprila, udeleženci dogodka pa so prejeli tudi Namin kuponček za 20% prihranek pri maturantski izbiri v Nami. 


Dodatne informacije:
Edita Gabrič
edita.gabric@nama.si
041/723 733

foto: Katja Kodba

Download

21-2-2014-V izložbah tokrat zapeljiva Lisca


Izložba veleblagovnice Nama je tokrat zavita v zapeljiv svet spodnjega perila.

Tu se začnejo delovna jutra in mestni opravki, od tu se je najbolje odpraviti med ulice mesta! V 1. nadstropju veleblagovnice NAMA gremo skupaj v pomlad s priznano blagovno znamko LISCA.

Izložbe v Nami so izjemno mesto za promocijo uspešnega slovenskega podjetja. Pripravilii smo izložbo, kjer se bodo ljudje ustavljali in ob njej fotografirali. Verjamemo, da bodo izložbe marsikaterega mimoidočega privabila k ogledu kolekcij LISCA v 1. nadstropju veleblagovnice v Ljubljani in v 1. nadstropju v Škofji Loki. 

V sklopu partnerstva bomo organizirali različne akcije in aktivnosti, prav tako pa bomo našim imetnikom kartic zvestobe omogočili ugodnosti na izbrane izdelke LISCA.

Privoščite si izbrano perilo Lisca v katerem boste sijale in se počutile odlično.

Naša spletna stran uporablja računalniku neredilne piškotke, ki vam omogočajo prijetnejšo izkušnjo.

Več

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Nama d.d.